Rekiretki

Lähde rekiretkelle etsimään kadonneita paketteja ympäri Suomea! Pakettien sisällöt paljastuvat sitä mukaa kun Kässämessujen asiakkaat löytävät tontuilta hukassa olevia paketteja. Rekiretken lomassa kerätään salaista koodia, mutta kukaan ei toistaiseksi tiedä minkä avaamiseen salaista koodia tarvitaan..

Mistä on kyse?

Joulupukki on murheissaan. Tontut ovat kadottaneet osan tämän joulun ihanimmista lahjoista eikä kukaan tiedä minne paketit ovat pudonneet. Tontut ovat lähteneet rekiretkelle etsimään kadonneita paketteja ja pyytävät Kässämessujen asiakkaita apuun. Umpimähkään paketteja ei kuitenkaan kannata lähteä metsästämään, sillä tontut antavat Kässämessujen Messuhallissa teille koordinaatteja heti kun pakettien sijainteja tulee heidän tietoonsa. Toivottavasti saadaan kaikki paketit löydettyä messuviikonlopun aikana!

Mitä niissä kadonneissa paketeissa sitten on?

Kadonnet paketit sisältävät tämän joulun ihanimpia kotimaisena käsityönä valmistettuja Kässämessujen näytteilleasettajien tuotteita sekä heidän myymiä tarvikkeitaan.

Paketeissa voi olla kangasta, lankaa, myssyä, neulepuikkoa, kortteja, i-h-a-n mitä vaan ihanaa!!

Mitä pitää tehdä kun löydän paketin?

Jos ja kun tonttujen paketti osuu omaan naapurustoon, kannattaa pakettia lähteä noutamaan aikailematta. Voi nimittäin olla, että naapuri käynnistelee autoaan tai solmii lenkkareitaan juuri samoihin aikoin. Paketteja on noudettavissa kussakin paikkaa vain yksi, joten vain nopein noutaja saa pitää paketin ja sen sisällön itsellään.

Jos löydät paketin, ilmoita siitä heti Kässämessujen Messuhallissa Rekiretki-postauksen alla, jotta kaikki tietävät paketin löytyneen, eivätkä lähde sitä turhaan enää noutamaan. Kerro Messuhallissa rekiretkeen osallistuville messukavereille mitä löytämässäsi paketissa oli, kuka sen oli lähettänyt sekä paketissa mahdollisesti oleva salainen koodi.

Tälle sivulle keräämme kaikki tiedot löydetyistä paketeista, jotta pääsemme näkemään mitä kaikkea ihanaa tontuilta oli oikein hukkunut.

Jevima

Ensimmäinen kadonnut Rekiretki-paketti löytyi Turusta perjantai-iltana kello kymmenen jälkeen, ja sen kävi noutamassa Messuhallista saamiensa koordinaattien perusteella Kässämessujen tällä kertaa vikkeläjalkaisin asiakas Maria. Paketista paljastui ihania ja jouluisia tuotteita Raisiolaiselta Jevima yritykseltä. Alla olevista kuvista pääset suoraan tutustumaan paketin sisältöön tarkemmin.

Paketissa oli myös mystinen Salainen koodi Å.

Akryyli- ja puukoru korvakorut Sydän

 • Akryylia (3mm) tai kotimaista 1-luokan koivuvaneria
 • Koukkukorvakorut, nikkelivapaata ruostumatonta terästä
 • Halkaisija 45mm (ilman koukkuosaa)

Helmikorvakorut Krysanteemi

 • Puiset helmikorvakorut krysanteemikuviolla
 • Kotimainen 2mm 1-luokan koivuvaneri
 • Koukkukorvakorut, nikkelivapaata ruostumatonta terästä
 • Korkeus 50mm (ilman koukkuosaa)

Akryyli- ja puukoru korvakorut Pitsi

 • Akryylia (3mm) tai kotimaista 1-luokan koivuvaneria
 • Koukkukorvakorut, nikkelivapaata ruostumatonta terästä
 • Mitat 52 x 56mm (ilman koukkuosaa)

Joulukoriste

 • Joulukoriste, valittavana kymmenen erilaista vaihtoehtoa
 • Kotimaista 1-luokan koivuvaneria
 • Koristeen koko ~60-80mm

Paketin lähetti kahden erittäin vauhdikkaan lapsen äiti Raisiosta.

Yrityksen perustin viime vuonna kun olin vielä hoitovapaalla. Syyskuusta lähtien olen vasta alkanut pyörittämään sitä kokopäiväisesti kun lapset menivät päiväkotiin.

Olen rakastanut aina koruja ja kaikkea ihanaa ja kaunista, joten siitä se idea sitten yritykseen lähti. Mun isä on samalla alalla niin häneltä saa onneksi myös tukea ja vinkkejä. Valikoimaan on myös tullut hiljattain kakkukoristeita asiakkaiden toivomuksesta.

Tervetuloa tutustumaan tuotteisiini!
-Jenni

https://www.jevima.fi/
Jeviman Facebook sivu

Kuosiverstas

Rekiretki pääsi jälleen vauhtiin lauantaina, kun heti aamukahdeksalta tontut olivat onnistuneet paikantamaan kaksi kadonnutta pakettia Ouluun, ja kertoivat koordinaatit rekiretkiläisille Kässämessujen Messuhallissa.

Lauantaina ensimmäisen kadonneen paketin löysi Oulun tämän aamun vikkeläjalkaisin Kässämessujen asiakas Katja. Tämän pehmeän paketin oli lähettänyt Kuorsiverstaan Elina. Paketista löytyi myös salainen koodi F.

PIILO luomutrikoo

 • Sileäpintainen, pehmeä ja napakka luomutrikoo.
 • Kangas joustaa sopivasti ja laskeutuu kauniisti.
 • Materiaali 95% luomupuuvilla, 5% elastaani.

PIILO luomutrikoo

 • Sileäpintainen, pehmeä ja napakka luomutrikoo.
 • Kangas joustaa sopivasti ja laskeutuu kauniisti.
 • Materiaali 95% luomupuuvilla, 5% elastaani.

Kotimainen laadukas resori vaateompeluun.

 • Materiaali 97% puuvilla, 3% elastaani
 • Leveys putkella 2 x 46cm, neliöpaino 280g.
 • Hienopesu 40°C

Kuosiverstas on pieni yhden naisen yritys Kivijärvellä Keski-Suomessa. Suunnittelen itse kaikki Kuosiverstaan kuosit. Pidän raikkaista väreistä ja selkeistä muodoista.

Minulle on tärkeää, että Kuosiverstaan kankaat on tuotettu mahdollisimman ekologisesti, ja että kuosini kestävät aikaa. Ilahdun aina, kuin näen kankaitani valmiina vaatteena. Vasta vaatteessa kuosi todella herää eloon.

Toivon iloa ja valoa sinunkin jouluusi!

Terveisin,
Elina

https://kuosiverstas.fi/

Kuosiverstaan Facebook-sivu

Spirraali

Oulun toisen paketin löysi ensimmäisenä Satu, ja poimi ihanan paketin ikiomakseen! Paketin oli lähettänyt Pälkäneeltä saakka Spirraalin Noora.

Satu löysi paketista myös salaisen koodin G.

Kranssi DiY-paketti, sinkitty, iso.

Tällä tuotepaketilla väännät noin 2-3 isoa (n. 30cm halkaisija) kikkuraista kranssia. Kranssien vääntäminen on helppoa ja tosi koukuttavaa puuhaa!

Tärkiät tekstit

Tärkiät tekstit kertovat tärkiää sanomaa herkästi,
mutta samalla vahvasti.
Sanat on väännetty tummasta, hehkutetusta rautalangasta.

Tekstin pituus on noin 30-35 cm.

Runorätit

Runorätit tuovat iloa lahjan saajalle ja värittävät arkea! Runot ovat Spirraalin emännän, Noora Rosbergin käsialaa. Spirraalin tiskirätit on valmistettu ekologisesta selluloosakuidusta.

Kärkipihdit

Spirraalin Nooran parhaaksi testaamat kärkipihdit rautalanka-askarteluun!

Kärkipihdeillä saan hyvän otteen taivutettavasta langasta, saat silitettyä ylimääräiset kulmat tasaisella osalla ja katkaistua langan.

Rakkaudesta Rautalankaan!

Spirraali on Noora Rosbergin työpaja, Puttiikki ja VerkkoPuttiikki Pälkäneellä. Spirraalista löydät hyvän mielen lahjatavarat, kikkuraiset kranssit, kauniit kortit ja persoonalliset sisustustekstit. Spirraalista löydät myös materiaalit, työvälineet ja DIY-pakkaukset rautalanka-askarteluihisi.

Noora pitää myös kursseja ja nettikursseja, joissa saatat itsekin hurahtaa rautalangan vääntämiseen!

https://www.spirraali.fi

Spirraalin Facebook sivu

Nuppu Print Company

Rekiretken reki kurvasi tällä kertaa Espooseen, kun Kässätontut paikansivat neljännen paketin sijainnin  Espoon Isoon Omeenaan ja ilmoittivat sijainnin Kässämessujen asiakkaille Messuhalliin. Nopeimmin paikalle ennätti Kässämessujen asiakas Tiina. 

Paketista löytyi ihanan jouluisia Nuppu Print Companyn tuotteita. Alla on kaikki kadonneessa paketissa olleet tuotteet, joihin voit tutustua tarkemmin klikkaamalla kuvia.

Tiina löysi paketista myös salaisen koodin K.

Joulusatu luomutrikoo, punainen

Nupun trikoo on sileäpintaista, joustavaa ja pehmeää luomupuuvillaa. Se sopii monenlaiseen vaatetukseen.

Pikkuvihko

Pieni muistivihko, jonka kannessa on mattakultafolio. Sivuilla ei ole viivoja tai ruutuja, vaan ne ovat tyhjät.

Joulusatu lautasliina 33 cm

Piknik, juhlat tai arkiaamun kahvitauko – Nupun lautasliinat sopivat jokaiseen hetkeen. Lautasliinat ovat kolminkertaista paperia. Ne on valmistettu yhteistyössä suomalaisen Havin kanssa.

Joulusatu tiskirätti, punainen

Arkistenkin asioiden, kuten tiskirättien, tulee olla kauniita! Nupun tiskirätit on valmistettu uusiutuvista, biohajoavista materiaaleista. Ne voi pestä 60 asteessa, joten kyseessä on pitkäikäinen keittiötuote!

Me Nupussa rakastamme joulua!

Valikoimistamme löytyy niin ihania joulukankaita kuin jouluisia sisustus- ja paperituotteitakin. Kaikki kuosimme ovat suunnittelijamme Sadun käsialaa, ja työhuoneellamme Helsingin Lauttasaaressa Nupun tonttuilutehtäviä hoitavat Tiina, Jenni (äitiyslomalla), Eevis, Elina, Outi ja Sari.

Tuotteitamme löytyy myös monista ihanista kaupoista ja joulumarketeista ympäri Suomen!

https://nuppuprint.com/fi

Nupun Facebook-sivu

Willapolku

Rekiretken reki kurvasi seuraavaksi Poriin, mistä Kiia löysi lauantai-iltana huikean Willapolun lähettämän, oikean neulojan unelmapaketin. Paketissa on otettu huomioon kaikki neulojan tarpeet aina silmukkamerkeistä projektipussukkaan. Oman neuletyön, kuten vaikka neulotun pipon voi viimeistellä söpöllä Willapolun valikoimasta löytyvällä tekoturkistupsulla. Tupsuja löytyy Willapolun verkkokaupasta useassa eri värissä ja koossa.

Kiia löysi paketista myös salaisen koodin: E

Teehetki

Neulojan teehetkiin löytyy nyt erinomainen vaihtoehto Neulovasta lankakaupasta.

Tee on yhtä tärkeä kuin neuletarvikkeet neulojalle. Nyt on mahdollisuus saada laadukasta irtoteetä langanoston yhteydessä.

Neulojan muki

Neulojalle oma muki. Kestävä, hyvin käteen istuva ja kaunis sohvapöydällä tai aamiaispöydällä, työpaikalla tai missä sitten haluatkin nauttia kuumaa teetä, kahvia tai vaikka kylmää maitoa.

Tekoturkistupsut

Tupsuissa on kolmea eri kokoa ja niissä kiinnitystä helpottamaan on lisätty naru.

Tekoturkistupsut ovat valmistettu Euroopassa.

Projektipussukka

Neulojan projektipussukat neulojan elämää helpottamaan.

Neuletiheys mitta

Kotimaisesta koivuvanerista valmistetun mittauskehikon avulla voit näppärästi tarkistaa neuletyösi tiheyden.

Silmukkamerkit

Neulojan apuvälineet kerroksien sekä lisäysten ja kavennusten merkitsemiseen.

Italialainen eettisesti tuotettu sukkalanka pehmeää merinovillaa.

Polyamidi antaa langalle kestävyyttä. Sopii myös neuleisiin ja asusteisiin.

Yksi kerä riittää sukkapariin kokoon 46 asti. Valmistettu Italiassa.

Nahkamerkit

Nahka- ja nahkapaperiset käsityömerkit neule- ja virkkaustöiden personointiin.

Takumi Bambu pyöröpuikko

Miellyttävän pyöreä puikko, joka ei koskaan halkaise lankaa. Takumi-mallistossamme on hitaasti kapenevat kärjet.

Willapolku on vuonna 2012 perustettu Järvenpääläinen yritys, jonka rakkaus on upeat, kauniit sekä laadukkaat neulelangat ja -tarvikkeet. Yritys syntyi rakkaudesta neulomiseen ja lankoihin.

Haluan suunnitella ja neuloa rakkaudella ja intohimolla. Luoda kauniita, käytännöllisiä sekä kestäviä ja laadukkaita neuletuotteita, jotka tuovat lämpöä ja tunnelmaa käyttäjälleen käyttämällä laadukkaita lankoja ja välineitä.

Neulon neuleita itse puodista löytyvistä langoista. Tiedän millaisen langan ja tarvikkeen saat ja voin olla ylpeä siitä. Erilaisten lankojen ja neuletarvikkeiden arvostus on upeasti nousussa ja haluan olla osana tätä monipuolista muutosta – jokainen rakkaudella valitsema tuote on suunniteltu ja valmistettu rakkaudella. Ne on valittu puotiin suurella sydämellä ja rakkaudella.

Heli

Nenni & Friends

Alajärvellä seikkailleesta rekiretkipaketista ilmestyi kyseisellä paikkakunnalla lapsuutensa asuneen Nenni & Friendsin yrittäjän suloinen joulupaketti. Paketin löysi lauantai-iltana Kässämessujen asiakas Maija. Paketissa oli myös salainen koodi P.

Punatulkku-korvikset

Nämä ihanat koivuvanerista valmistetut korvikset sopivat mainiosti jouluna, mutta myös muulloinkin käytettäväksi.

Tiskirätti

Siivoaminen voi joskus olla tylsää, mutta tällä rätillä varmasti astetta mukavampaa. Rätti on konepestävä ja biohajoava.

Jääkaappimagneetit

Kaksi koivuvanerista valmistettua jääkaappimagneettia suloisilla eläinaiheilla varustettuna.

Postikortit

Postikortti on painettu laadukkaalle päällystämättömälle paperille.

Jenni Kurjen yritys Nenni & Friends syntyi rakkaudesta taiteeseen ja söpöihin otuksiin. Jenni tituleeraa itseään paperinpyörittelijäksi: hänen käsissään tuiki tavallisista sanomalehdistä muovautuu suloisia, täysin uniikkeja eläinhahmoja.

Myöhemmin nämä hahmot jatkojalostuvat myös mm. korvakoruiksi ja korteiksi! Ihanin ja myös haastavin vaihe hahmojen työstössä on silmien maalaaminen. Silmät saatuaan hahmo näyttää suorastaan siltä, kuin se olisi saanut sielun – mutta silmien täytyy olla juuri oikeanlaiset ja juuri oikealla paikalla. Joskus vaaditaan useampikin maalausyritys, ennen kuin Jenni on tyytyväinen lopputulokseen. Nuorempana Jenni tuumi mielessään, että yrittäjä hänestä ei ainakaan IKINÄ tule – mutta kuinka kävikään.

Nykyään Jenni ajattelee yrityksen perustamisen olleen yksi parhaista päätöksistään, sillä esim. joustavat työajat toimivat hyvin yksiin lapsiperhearjen kanssa. Jennin kiireisenä työn ohella pitävät kolme ihanaa lasta ja työ pyörii nuorimmaisen lapsen, puolivuotiaan pikkuneidin ehdoilla. Kantoliina tuntuu tällä hetkellä maailman parhaalta keksinnöltä – näin töitä voi tehdä tyytyväinen pikkuapulainen mukana kulkien.

Tervetuloa tutustumaan: https://www.nenniandfriends.fi/

Jenniä ja Nennin jengiä voit seurata täällä: Facebook-sivu

Lilla Ilona

Rekiretki ennätti lauantai-iltana vielä keskelle Helsinkiä, kun Tiina löysi Messuhallista saamiensa koordinaattien mukaan ihanan paketin Elielinaukiolta ja salaisen koodin Q. Paketin oli lähettänyt Lilla Ilona, ja se sisälsi vaikka mitä ihanaa!

Pellavahiusdonitseja

Pompulan sisällä käytän pyöreää, laadukasta pompulakuminauhaa.

 Sisustyynyn täytteeksi valitsin polyesterivanua, koska sen voi pestä koneessa ja se kuivuu nopeasti. Saunatyynyä on saatavilla pitsillä tai ilman. Ja sisustyynyä lukuunottamatta 100% pellavaa, pitsiä, ripustuslenkkiä ja tuotemerkkiä myöten.

Lilla Ilonan Kesto-Nätti -luutu. Luutun reunoja koristaa pellavapitsi, ja takapuolelta löytyy ripustuslenkki. Kestävä käytössä! Tätä tuotetta moni läheinen vähä epäili, että meneekö lie kaupaksi, laittaa nyt pitsiä luutun reunaan.. Mutta tämä on ollut yksi meidän parhaiten myydyistä tuotteista!

Rilla Tervosen kortti ihanalla neuleaiheisella kuvalla. Siinä lukee Pysähdy hetkeksi, ja se kyllä sopii hyvin huoneentauluksi varmaan jokaiselle.Lilla Ilonan verkkokaupassa on myynnissä monen kotimaisen tekijän ihania kortteja; Rilla, Kesken -runoilija Elina Salminen, Tillamiina..

Olen Ulla Ilona, yrityksen Lilla Ilona perustaja. Heti yrityksen alussa tein hetken mielijohteesta pienen nuken, Lilla Ilonan, maskotiksi, ja siitä tulikin sitte tosi tärkeä osa mun yritystä. Kulkee mukana etenkin somejutuissa.

Asun mieheni kanssa metsän keskellä Tyrnävällä, pyöritän kotoa käsin verkkokauppaani, ompelen itse pellavatuotteet, lisäksi jälleenmyyn muiden kotimaisten yrittäjien tuotteita. Minulle on tärkeää, että tuotteet ovat ekologisia. Itse käytän tuotteissa 100% pellavaa joka on kasvatettu myrkyttömästi, ja lisäksi olen halunnut ottaa valikoimaan erilaisia kortteja ja runokirjoja, joissa on ymmärrystä ja kantavia ajatuksia mielen hyvinvoinnin tueksi.

Rakastan kohdata asiakkaita aidosti, ja on ihanaa saada palautetta esimerkiksi jonkin postauksen osuneen just oikeaan hetkeen ja pelastaneen vaikka jonku ihmisen yöunet.

-Ulla-Ilona

https://www.lillailona.fi/
Facebook-sivu

Pipoiksi

Rekiretki lähti heti sunnuntaiaamuna vauhdikkaasti liikkelle, ja ensimmäisen paketin löysi Leila Äänekoskelta. Leilaa paketin löytämisessä auttoi Messukaveri Saara. <3

Leila löysi paketista myös salaisen koodin M.

Paketin oli lähettänyt Porista Pipoiksi- yrityksen Sari, ja se sisälsi seuraavat tuotteet:

Löhöilytakki kotoiluun

Joustocollege
95% luomupuuvillaa 5% elastaania

Tilauksesta valmistettava kuvanmukainen löhöilytakki, joka ommellaan käsityönä Porissa.  

Pipo

Tilauksesta valmistettava ruttupipo, joka ommellaan käsityönä Porissa. Pipo on pussiin ommeltu (ei koske merinovillavuorellista pipoa) = vuori samaa kangasta kuin päällinen. Pipossa on yksi sauma, jonka hyvän istuvuuden saamiseksi suosittelen asettamaan pään sivulle.

100% suomalaista käsityötä ja suunnittelua – sekä kankaita itse ompeleville.

Kuosien takana ovat taitavat suomalaiset suunnittelijat ja kankaat painetaan eettisesti euroopassa. Kaikki tuotteet ommellaan aidosti käsityönä Porissa ja alihankintana Noormarkussa. Tutustu rauhassa ja kysy tarvittaessa apua tai esitä toiveesi!

Olen sinua varten ♥

-Sari

https://www.pipoiksi.fi/fi

Merja Sirviö Art

Sunnuntain toisen paketin löysi Rovaniemen Shelliltä siskonsa avustuksella Maria. Paketista löytyi myös salainen koodi 8.

Paketin oli lähettänyt Kärsämäeltä Merja Sirviö Art, ja se sisälsi vaikka mitä ihanaa!

Ensilumi-joulukortti

Tunteekkaalla taidejoulukortilla annat ystävällesi pienen taide-elämyksen joulun odotuksen keskelle. Korttien aiheina ovat taiteilija Merja Sirviön maalaamat kalkkimaalimaalaukset, jotka ovat painettu laadukkaasti käsityönä Suomessa. Kortit ovat yksipuoleisia.

Lämmin sydän joulukoriste

Taidetta joulukuuseen! Luo ainutlaatuinen tunnelma joulukuuseen tai luonnosta keräämiisi oksiin, ripustaen niihin Merja Sirviö Art-joulukoristeita. Ihana yksityiskohta myös lahjapakkauksien koristelemiseen. Taidekuvat koristeen kummallakin puolella.

Joulun kosketus taidevihko

Kaunis Merja Sirviö Art-taidevihko soveltuu moneen käyttöön. Talleta siihen muistiinpanot koulussa tai töissä, kirjoita kuulumiset päiväkirjaan, luonnostele taidetta tai voit käyttää sitä vaikkapa supersuosittuun bujoiluun! Vihkot on taitettu ja painettu laadukkaasti Suomessa.

Kuusenhaku palapeli

Kokoa itse taideteos! Ihanat taiteilija Merja Sirviön taidekalkkimaalaukset nyt saatavilla 1000 palan palapelinä! Tämä laadukas, avainlipulla varustettu palapeli on valmistettu ja suunniteltu Suomessa.

Taiteilija Merja Sirviön siveltimenvedoin kalkkimaalit muuttuvat ainutlaatuisen pehmeiksi ja tunteita täynnä oleviksi taideteoksiksi. Inspiraatiota maalauksiinsa hän saa mm. luonnosta ja erilaisista tunnetiloista. Merjan lempimaalausvaihe on teosten viimeistely. Silloin taidemaalausten kohteet heräävät kuin itsestään henkiin kankaalla.

Hän sanoo onnistuneensa silloin, kun katsoja saa teoksesta vahvan tunteen ja palaa katsomaan sitä uudelleen. Usein hänen teoksestaan saattaa löytää monia tunteita, esimerkiksi lämmön ja samalla myös kaipauksen. Pelkkää hedelmävatia asetelmineen tämä taiteilija ei kykene maalaamaan. Kankaalle maalattavalla kohteella täytyy olla jokin syvempi merkitys, muutoin taidetta ei synny.

Taidon maalata Merja löysi itsestään vasta aikuisena mennessään Jokihelmen opiston taidepajaan omaa aikaa saadakseen vuonna 2015. Kalkkimaalikokeilujen jälkeen oli aika pian selvää oma taideura aiemman yrityksen Merjan Marsipaanipuodin rinnalle. Vuonna 2019 syntyi Merja Sirviö Art. Merja maalaa taidetta tilauksesta ja myös omista mielikuvistaan. Taidemaalaamisen rinnalle hän on kehittänyt myös ihanan nettikaupan taidetuotteilleen.

https://holvi.com/shop/merjasirvioart/

Facebook-sivu

Vernada

Katja löysi iltapäivällä Messuhallissa olleiden koordinaattien perusteella ihanan, koruja sisältävän paketin. Paketissa oli myös salainen koodi A. Paketin oli lähettänyt taitava korutaiteilija, Vernadan Anne Vaasasta.

KEHÄ-sarja – Kaulakoru


Yksinkertainen, graafinen KEHÄ-kaulakoru mustaa laserleikattua nahkaa.

KEHÄ-korvakorut

Yksinkertaisen, graafiset KEHÄ-korvakorut mustaa laserleikattua nahkaa.

Nahkaranneke

Tyylikäs, laserleikatusta nahkasta valmistettu rannekoru

Vernada on oivaltava, suomalainen, käsintehty korusarja, joka valmistetaan huolella valituista luonnonmateriaaleista sekä mm. laadukkaasta ja kestävästä, hienohopeoidusta korumetallista. Sarjan valtti on korujen monikäyttöisyys. Yksittäisinä monitoimikorut ovat pelkistetyn tyylikkäitä, mutta yhdistämällä niitä kiinni toisiinsa, saat näyttäviä ja omanlaisia korukokonaisuuksia, joita voit muunnella mielesi mukaan.

Pue yllesi Vernada-koru ja kerro omaa tarinaa!

Vernadan tarina on saanut alkunsa Anne Vuorelan unelmasta. Graafisen suunnittelijan palo valmistaa käsin kauniita, konkreettisia tuotteita viitoitti tien koruntekijäksi. Usko ja luottamus omaan osaamiseen löytyivät yrittäjyyden avulla.

”Mielestäni tärkeintä korusuunnittelussa on asiakkaan huomioiminen. Korun pitää koskettaa, olla laadukas ja turvallinen – ja parhaimmillaan se on fiiliksen mukaan muokattavissa. ”

Vernadan tarina muuttuu korujen käyttäjän päällä omaksi henkilökohtaiseksi tarinaksi. Yksittäisinä korut ovat pelkistetyn tyylikkäitä, mutta esimerkiksi linkittämällä niitä kiinni toisiinsa voi koota miltei loputtomasti erilaisia korukokonaisuuksia, joilla jokainen voi tuoda esille omaa uniikkia tyyliään – omaa tarinaa.

-Anne

https://www.vernada-puoti.fi/

Facebook-sivu

Almandiini
Susanna löysi sunnuntaina iltapäivällä Salosta Almandinin lähettämän paketin, joka sisälsi: Sashiko DIY kirjontapaketit: lasinaluset ja Hanafukin-liina/tyyny -tarvikepaketit. Paketissa oli myös salainen koodi 2.

DIY Sashiko-paketti:

Seigaiha
– Tee Se Itse -paketti sisältää neulan, lankaa ja indigon sinisen kankaan

– Lanka 100 % puuvillaa (sinertävin sävyin)

– Kankaan koko:  69cm x 34cm, josta kirjottavan osan koko n. 29,5cm x 29,5cm.

– Kankaasta voit valmistaa esim. pienen tyynyn tai liinan. Kirjotulla kankaalla voit myös koristella esim. laukun, tms. Mahdollisuudet ovat rajattomat!

Sashiko DIY juoma-alustat


– DIY paketti sisältää tarvikkeet viiden eri kuvioisen juoma-alustan valmistukseen: kangas, neula ja langat

– Kankaassa kuvio valmiiksi painettuna

– Kirjomisen jälkeen pese kangas hellävaraisesti, jolloin kankaan painettu kuvio häviää

– Valmiin juoma-alustan koko n. 10cm x 10cm

Sashiko on vanhaa, perinteistä japanilaista kirjontaa, jossa lyhyillä etupistoilla luodaan yksinkertaisen kaunista kuviota

Pitkälle Sashiko-neulalle kerätään useampi pisto ja lanka vedetään kerralla kaikkien läpi, jolloin pistoista tulee suoria.
Almandiinilla myytävissä Sashiko-kankaissa on painettuna kuvio, joka häviää pesussa. Kangas pestään vasta kirjomisen jälkeen kylmällä vedellä.

Valittavana on erilaisia, kauniita Sashiko-malleja.DIY Sashiko-paketti sisältää kaiken tarvittavan (neula, lanka ja kangas). DIY-paketti on kiva lahjaidea!

Almandiinin Rekiretki-paketista löytyi japanilaista, yksinkertaista kauneutta, joka hurmasi minut 10v. sitten, ja jonka innoittamana syntyi pieni yritys: Almandiini

https://www.almandiini.com/

Mereen

Kirsi löysi Iisalmesta Mereenin pehmoisen paketin, josta löytyi reilu pala merinovillaa. Saa nähdä mtä Kirsi ompelee merinovillasta itselleen. Mukana oli myös kätevä saumanvaramitta sekä salainen koodi 5.

Saumanvaramitta


Koivuvanerinen “mittaliisa” eli saumanvaramitta on kaunis apuväline, jolla mittaat saumanvarat ja käänteet. Käsittelemättömästä koivuvanerista valmistettu saumanvaramitta on jokaisen käsillätekijän “must have” tuote. Mitta on valmistettu käsityönä Joensuussa.

Lehdet merinovilla

Jenni Mäensivun suunnittelema “Lehdet” merinovilla on valmistettu 100% mulesing-vapaasta merinovillasta ja sen tuotannossa on hyödynnetty tehtaan ylijäämälankoja. Merinovilla on pitkäaikaisen tanskalaisen yhteistyökumppanimme neuloma.

Mereen syntyi yrittäjäidentiteettiin liittyvän kipuilun kautta kevättalvella 2018. Millaista työtä haluan tehdä, miten ja millä ehdoilla? Nimeä uudelle yritykselle sain miettiä useamman kuukauden, kunnes se päivänselvä ratkaisu tuli mieleen. Lausahdus ”Meri mereen”, jonka rakas mummini kirjoitti eräänä keväänä postikortin taakse. Lausahdus, joka oli lupaus etelänmatkasta ja yhdessä olosta. Lausahdus, joka jäi elämään. Jos minusta olisi tullut taiteilija, olisi Meri Mereen ehdottomasti taiteilijanimeni. Mereen, siinä nimi brändilleni.

Yritykseni keskiössä on rohkeus ja avoimuus. Uniikit omaleimaiset kuosit, jotka on helposti tunnistettavissa Mereenin kuoseiksi, kauniit huolella valitut värit ja materiaalit. Eettisyyttä unohtamatta. Mereen on lupa olla höpsö, vahva, rohkea ja lapsellinen samaan aikaan. Minulle Mereen on muutakin kuin työ. Vuonna 2012 alkanut matka kangaskauppiaana jatkuu ja tulevina vuosina se tulee olemaan vielä enemmän.

Rakkaudella,

Meri-Ellen

https://www.mereen.fi/

Facebook-sivu

T. Hietala Art

Sunnuntai kääntyi iltaan kun Laura löysi Tampereelta T. Hietal Artin Tanjan ihanan paketin ja salaisen koodin B.

Kovakantinen luonnoskirja, jossa kullattu foliointi teksti kannessa.


Mahtava lahjaidea itselle tai tutulle, joka fanittaa maagisia juttuja, rakastaa piirtämistä, maalailua tai vaikka bujoilua.

Korvakorut

Korukoukku ruostumatonteräs (kirurginteräs 304), joten ne sopivat hyvin herkkäihoisille ja allergisille.
– Välirengas ruostumatonteräs.
– Silikonistoppari tulee jokaisen korvakoruparin mukana.

Postikortti


– Painettu Kokkolan paikallisessa painossa
– Koko A6
– Kortin takana osoiteviivat

Olen kolmen lapsen äiti Kokkolasta. Tällä hetkellä elämäni pyörii erityislapsiperhearjen keskellä. Mutta illan pikku tunneilla, kun muu talo nukkuu päästän luovuuteni valloilleen, annan kynän vaeltaa paperilla luoden satumaisia hahmoja ja naputtelen koneella uusia tarinoita ja ideoita tuleviin satukirjoihini.


Olen aina haaveillut olevani isona kuvittaja tjms missä saisin käyttää mielikuvitusta ja piirtää. Kirjailijaksi en ole koskaan ajatellut itseäni aluksi. Sillä en ole koskaan osanut kirjoittaa mitään hienoja tarinoita. Tai näin ainakin ajattelin. Äitiyslomalla ollessani sitten, kun katsoin touhuavaa lastani halusin tehdä hänelle joululahjaksi jotain erikoista. Jotain mikä säilyisi pitkään muistona. Mutta mitä se olisi…?

Sitten alkoi mieleeni tulvia riimejä, joita aloin kirjoittella post it lapuille aina ylös. Joskus riimit pulpahtivat päähäni saunassa, jolloin joudun juoksemaan talon läpi työhuoneeseen kirjoittamaan ideat ylös. Tai sitten huhuilin miehelleni, että äkkiä kynää ja paperia. Perheeni on tähän jo tottunut ja nauraakin aina asialle, että taas äiti on höpsö ja ideoi uusia juttuja. Luovuus kun ei katso aikaa ja paikkaa aina. Heh. En koskaan, siis koskaan ole ajatellut ryhtyväni yrittäjäksi. Vaan tässäpä sitä ollaan. Samaan aikaan innoissani ja kuitenkin peloissani. Eihän minun tämmöiseen pitänyt koskaan ryhtyä. Mutta niin vain siinä kävi..

Tanja

https://www.thietala-art.fi/

Facebook-sivu

Pliide

Pliiden paketti matkasi Kuusamoon salaisella koodilla 4. Paketista paljastui Hyvin pyyhkii -mikrokuituliina, joka antaa siivousintoa ja jos ei hotsita, niin vaihtoehtoisesti voi laittaa jääkaapin oveen mm. En vietä joulua komerossa -magneetti, ottaa kirja kainaloon ja erityishyvää Kultasuklaata kyytipojaksi. Jälkimmäiset toimii mainiosti myös raivokkaan joulusiivoussession jälkeen palkintona.

Pliiden magneetit on villinneet jo 24 kaupungissa ja tukku muitakin aiheita on tehty. Tekstit on tehty someväen kanssa yhdessä ja siksi ne onkin niin mainioita.

Pukin partapulma on iloinen joulutarina, joka toimii tarhaikäisillä lapsilla ja ehkä yllättäen myös aikuisilla loistavasti. Kirjan voi lukea joulutarinana kerralla tai joulukalenterimuodossa luku per päivä. 85 sivuisen omakustannekirjan ensimmäinen painos oli kovakantinen kirja, joka on tehty kaikilta osin itse. Myös painaminen. Jos kirjan kirjoittaminen kiinnostaa, kannattaa käydä Pliiden sivuilla lukemassa miten työ tehtiin.

Magneetit

Pliiden hauskojen magneettien tekstit on tehty someväen kanssa yhdessä ja siksi ne pistää hymyilyttämään äänekkäästi. 24 paikkakuntaa ja tukku muita aiheita on tehty.

Mikrokuituliina

Saima mikrokuituliina on 30 x 30 cm. 80 % polyesteri, 20 % polyamidi. Nukkaamaton, erittäin imukykyinen, ei jätä raitoja. Painatettu Kotkassa, painatuksen väri valkoinen.

Pukin Partapulma

Hyvän mielen kirja joulun odotukseen. Kirjassa on 24 lukua eli luukkua. Sen voi lukea joulukalenterina luvun päivässä tai joulutarinana kerralla. Parhaiten tarina on uponnut lastentarhaikäisiin sekä aikuisiin. Varoitus! Lukeminen aiheuttaa iloista joulumieltä, joka on erittäin tarttuvaa.

Kuka? Magneettivillitsijä Riikka Koksu, Pliide.

Pliide on perustettu vuonna 2015 alanvaihdoksen seurauksena. Pliidessä tehdään persoonallisia hyvän tuulen tuotteita ja autetaan itsenäisiä bändejä keikkamyynnissä ja muussa taustatyössä.

Henkilökuntaan kuuluu Riikka. Työnjohdossa ja hämmentämässä kissat Mimmi ja Tupsu.

Tykkään… enemmän tekemisestä kuin puhumisesta.

En tykkää… oliiveista ja yksioikoisesta ajattelusta.

Vapaa-ajalla… luen dekkareita, silitän kissoja ja miestä, uin ja käyn saunassa.

Olen salaa hyvä… muistamaan biisien sanat. Oikea biisikärpänen.

Olen huono… vetämään työn ja vapaa-ajan rajat.

Hävetti, kun… olin kerran kissavahtina Helsingin keskustassa kivenheiton päästä Stockmannilta ja kävin saunassa naapurirapussa, jonne mentiin sisäpihan kautta. Takaisin tullessa joku oli työntänyt lukkoon jotain eikä se auennut. Reteesti saunakassi kainaloon, aamutakki paremmin ojennukseen ja hirviötossut jalassa keskellä perjantai-iltaa Kalevankadun vilinään kiertämään koko kortteli. Ai että..

-Riikka


https://www.pliide.fi/ 

Facebook-sivu

Onnenpussi

Onnenpussin paketti odotteli Kouvalossa ja suloisen paketin oli lähettänyt Onnenpussin Marjo. Paketissa on salainen koodi H.

Narusaippua


Sopii kaikille ihotyypeille. Hemmottelee mieltä ja kehoa. Luonnon rasvat ja –öljyt puhdistavat ihosi hellästi hoitaen. Vaahtoaa runsaasti ihanaa pienikuplaista pehmeää vaahtoa. Sopii kasvoille, käsille ja koko vartalolle. Kätevä ja riittoisa käytössä.

Lahjasetti

Rakkaudella suolasaippua Raparperihyve, Linan hamam pyyhe Ranta (pinkki) ja pesupussi saippualle.

Nuoruudesta lähtien haaveilin, että jonakin päivänä miusta tulee vielä yrittäjä. Mutta minkä alan? Siitä miulla ei ollut hajuakaan. Vuosien varrella vastaan kyllä tuli muutama yrittäjyyteen liittyvä mahdollisuus, mutta ne eivät sitten kuitenkaan olleet minua varten. Ja just näin sen pitikin mennä.

Sillä eräänä päivänä sain mahdollisuuden ohjata saippuan valmistusta ryhmälle. Miulla ei ollut koko asiasta mitään hajua. Sanoin kuitenkin, että onnistuu! Etsin runsaasti tietoa eri kanavista saippuan valmistamiseen liittyen. Samalla kokeilin saippuan valmistamista myös itse. Ja siinä se oli!

Ensimmäistä kertaa saippuaa tehdessäni sain idean kuukausisaippuasarjasta, jossa jokaiselle kuukaudelle olisi oma saippuansa, joiden tuoksu ja värimaailma seuraisivat suomalaisen luonnon kiertokulkua. Miulla oli todella vahva tunne, että tässä se on. Tämän mie haluan tuoda kaikkien saataville. Olin täynnä iloa ja riemua!

Olen iloinen, saadessani toimittaa saippuoitani teille kaikille ihastuttaville asiakkailleni ympäri Suomen.

Kiitos kun olette ❤️.

Ja mahdollistatte matkani Onnenpussin kanssa olemalla osa sitä ❤️.

Rakkaudella, Marjo

https://www.onnenpussi.fi/

Facebook-sivu