Miten virtuaaliset messut toimivat

Kässämessut netissä ovat Virtual Events Oy:n järjestämä virtuaalimessutapahtuma, joka järjestetään tiettyinä aikoina vuodessa. Virtuaalimessut noudattavat tavallisten messujen kaavaa ja suurin osa messujen tapahtumista tapahtuu virtuaalisessa Messuhallissamme Facebookissa. Virtuaalisille messuille osallistuu näytteilleasettajia, eli kotimaisia käsityöalan yrityksiä ympäri Suomea. Voit tutustua omasta kodistasi käsin kaikkien näytteilleasettajien tarjontaan koko messuviikonlopun ajan, sekä nauttia heidän tarjoamasta ohjelmasta. Toivomme lisäksi, että teet messuviikonlopun aikana huikeita messulöytöjä.

Miten osallistun virtuaalisille messuille?

Voit osallistua virtuaalisille messuille turvallisesti vaikka omalta kotisohvaltasi, kunhan sinulla on käytössä internetiin yhteydessä oleva kännykkä, tietokone tai tabletti. Voit seurata messuja eri kanavien kautta ympäri vuorokauden, ja nauttia messujen antimista vielä myös jälkikäteen. Osa messuistamme tapahtuu Facebookissa, joten Facebookissa olevaan sisältöön pääset käsiksi liittymällä jäseneksi Facebookiin.

Virtuaalisilla messuilla on kolme pääkanavaa, joista voit seurata ja osallistua messuille. Messuille osallistuminen ei maksa sinulle mitään, joten pääsylippu näille messuile on pyöreä nolla euroa.

Virtuaalinen messuhalli

Virtuaalinen messuhallimme sijaitsee Facebookissa: Kässämessut MESSUHALLI. Messuhalliin päästäksesi sinun tulee liittyä ryhmän jäseneksi. Messuhallista löydät messujan ajan näytteilleasettajien tuotteita, videoita sekä muuta messutarjontaa. Messuhallissa voi myös osallistua aktiivisesti keskusteluun muiden messuasiakkaiden kanssa.

Facebook- sivu

Facebook-sivumme kautta tiedotamme messuihin liittyvistä tapahtumista ja asioista. Facebook sivumme seuraajaksi kannattaa ehdottomasti liittyä, niin saat heti tiedon ajankohtaisista asioista omalla Facebook seinällesi.

Facebook-sivuiltamme pääset seuraamaan myös messujen livelähetyksiä, sillä kaikki livelähetykset tehdään Kässämessujen Facebook-sivuilta käsin. Sivuilta löydät myös kaikki menneet livelähetykset, jotta voit palata menneiden messujen ohjelmaan milloin vain.

Nettisivu

Nettisivuilta löydät kätevästi listattuna kaikki myyjät, ohjelman sekä voit etsiä tuotteita myös tuoteryhmittäin. Näiltä sivuilta löytyy myös monia mielenkiintoisia ominaisuuksia, kuten Kurkista kulisseihin, joissa pääset kurkistamaan mitä käsityöläiset työhuoneillaan oikein tekevät. Messujen seuraaminen onnistuu mainiosti myös pelkkien nettisivujen kautta, mutta nettisivuilla messuillessasi et valitettavasti pääse juttelemaan näytteilleasettajien tai muiden messuvieraiden kanssa.

Näytteilleasettajien omat kanavat

Virtuaalimessujen aikana omat lempiyritykset sekä heidän somekanavat kannattaa ottaa tiiviiseen seurantaan, sillä messujen aikana näytteilleasettajat järjestävät paljon ohjelmaa ja tapahtumia omissa kanavissaan. 

Virtuaalisilta messuilta löydät varmasti myös uusia yrityksiä seurattavaksi ja parhaiten tutustutkin uusiin tuotteisiin, tekijöihin ja merkkeihin heidän messuohjelmaansa seuraten.

Verkkokaupoista löydät paljon messutarjouksia, messueriä, uutuustuotteita ja vaikka mitä ihanaa.

Laita itsellesi siis muistiin ainakin ne yritykset kenen messutarjontaan haluat viikonloppuna tutustua. Avaa läppärille välilehtiä, tee itsellesi muistilistaa eri ohjelmista ja kanavista ja varaa evästä. Nyt on aika hullaantua!

Virtuaalimessujen ohjelma ja työnäytökset

Kässämessuilla pääset nauttimaan myös virtuaalisesta messuohjelmasta. Luvassa on muun muassa työnäytöksiä, kurkistuksia työpajoille, ohjetuokioita, muotinäytöksiä, luentoja ja haastatteluita. 

Messujen ennakko-ohjelma alkaa jo ennen messuja. Ennakko-ohjelmia tulee reilun viikon ajan jokaisena päivänä ennen messuviikonloppua ja ennakko-ohjelman mukana pääset virittäytymään messutunnelmaan ja tutustumaan uusiin yrityksiin lähemmin.

Koko messuviikonloppu on täynnä toinen toistaan houkuttelevampaa messuohjelmaa. Tällöin kannattaakin varata itselleen mukava sohvapaikka eväineen ja uppoutua Kässämessujen monipuoliseen tarjontaan!

Messuviikonlopun kuin ennakko-ohjelmaakin pääset seuraamaan niin Facebookista kuin täältä Kässämessujen verkkosivuilta. Ohjelmat ovat pääsääntöisesti livelähetyksiä, joihin voit osallistua esimerkiksi kommentoimalla. Kaikki lähetykset jäävät myös tallenteiksi, joten pääset palaamaan niihin myös myöhemmin.

Asiakkaana virtuaalimessuilla

Toivomme kaikilta messuvierailtamme aktiivista ja innostunutta osallistumista messuihin sekä tietysti asiallista käytöstä. Kaikki yritysten postauksiin tulevat tykkäykset ja kommentit ovat yrittäjille tärkeitä ja kannustavia. Asiakkaana voit myös vapaasti keskustella messuvieraiden sekä yrittäjien kanssa ja jakaa messuvinkkejä.

Yhdessä luomme messutunnelman ja siihen kuuluu olennaisena osana vuorovaikutus. Olemalla aktiivinen, saat itsekin messuista enemmän irti.

Ohjelman tekijät saattavat olla tekemässä livelähetyksiä ensimmäistä kertaa ja kertomassa yrityksestään isolle yleisölle, joten tykkäykset ja lyhyetkin kommentit huomioivat ohjelmantekijät ja yhdessä luodaan tunnelma siitä, että olemme yhdessä messuilemassa. Ole mukana ja anna itsellesi lupa innostua!

Toivottavasti viihdyt messuilla, teet paljon ihania löytöjä upeilta näytteilleasettajiltamme, sekä nautit monipuolisesta ohjelmasta!