Tutustu Kässämessujen ohjelmaan täällä!

Katso Kässämessujen livelähetyksiä

Kaikki Kässämessujen menneet ohjelmat löytyvät täältä >>

klo 12

LIVEJUONTO

Kässämessut alkavat​

Kreetta avaa Kässämessut! Käsityöalan suurin virtuaalinen tapahtuma alkaa kuudetta kertaa. Mukana on reilusti yli 200 näytteilleasettajaa, ja virtuaalinen messuhalli täyttyy toinen toistaan houkuttelevammista ohjelmista, yrityksistä sekä suomalaisesta käsityöosaamisesta.

klo 13

LIVEVIERAILU

Kurkistus teatteripuvustuksen maailman

Tule Kreetan mukaan Jyväskylän kaupungin teatterille katsomaan ja kuulemaan, miten teatteripuvustus syntyy. Pääsemme näkemään West Side Story -musikaalin pukunäyttelyn sekä kurkistamaan teatterin puvustamoon, missä asut syntyvät.

klo 14

MUSEOVIERAILU

Forssan museon terveiset Kuosien kaupungista!

Museon mittava tekstiilikokoelma kertoo painetun kankaan tarinaa aina vuodesta 1861 lähtien, jolloin Suomen ensimmäinen teollinen kangaspaino aloitti toimintansa paikkakunnalla. Forssan museo esittelee toimintaansa ja tarjoaa kurkistuksen Kirjavan kankaan kaupunki -näyttelyyn, museokauppaan sekä kulissien taakse.

klo 15

LIVE

Syyspukeutumiseen väriä ja kestäviä vinkkejä

Nea Design

Syksy saapuu, mutta miten pukeutuisin persoonallisesti? Miten yhdistelisin asuja? Esillä retrovaatekokoelman kotimaisia laatuhelmiä. Jaossa vinkkejä, miten hoitaa vaatteita, asusteita ja pitää kengät kunnossa.

klo 16

LIVE

Tunnelmaa pimeneviin iltoihin huopakukka-valoköynnöksellä!

Taito Etelä-Pohjanmaa

Ajattoman kaunis valoköynnös sopii jokaiseen sisustukseen. Seuraa livelähetyksestä, kuinka helppotekoista köynnöstä tehdään. Livessä valmistetaan myös patasuti Ullan opissa: luonnollisen ja käytännöllisen patasudin valmistat itse kätevästi riisinjuuresta. 

Esittelyssä myös 30.9. alkava Herttuatar-lapasten yhteisneulonta ja siihen käytettävät langat.

klo 17

LIVE

Syyskranssi kolmella tapaa

Kranssit.fi

Kranssi on parhaimmillaan silloin, kun se on osa sisustusta. Kranssit.fi:n Elina valmistaa kauniin syksyisen kranssin ja esittelee kolme käyttötapaa sille. Live lähetetään Kranssit.fi:n pajamyymälästä, ja osa yleisöstä on paikalla livenä Pälkäneen Pimeemmän kaupan illassa.

klo 18

LIVE

Sehän on aika (joulu)korttien

Korttipaja

Tehdään herkkä enkelikortti leimaillen ja väritellen. Tekniikat ja tuotteet soveltuvat hyvin myös muihin kortteihin ja askarteluihin – tärkeintä on itsetehdyn lämpö ja kosketus. <3

klo 19

TYÖPAJA

Makrakudonnan työnäytös

Sofia Knotter

Tule mukaan tekemään makrameen ja kudonnan sekatekniikalla ihana seinävaate. Opit hyödyntämään eri tekstuureita ja lankamateriaaleja monipuolisesti ja luovalla otteella.

Varaa nämä tarvikkeet, niin voit tehdä mukana: 200 g makrameelankaa (paksuus 3,5 mm), erilaisia värikkäitä langanpätkiä 5 x 3 m (esimerkiksi paksua merinovillalankaa, kangasnauhoja tai muita ihania tekstuureita ja lankoja), puukeppi ripustukseen, sakset ja mittanauha.

klo 20

OHJEVIDEO

Wiggly-kohokuvion virkkausta

Toika

Tervetuloa tutustumaan Wiggly-kohokuvion virkkaukseen! Wiggly-tekniikalla virkataan kolmiulotteisia kuvioita, joilla voit elävöittää niin seinätekstiilejä, mattoja kuin muita sisustustekstiilejä.

klo 21

LIVEJUONTO

Ensimmäinen messupäivä pakettiin

Ensimmäinen messupäivä kääntyy iltaan. Miten messut ovat käynnistyneet ja mitä kaikkea onkaan luvassa. Kreetan kanssa käydään lävitse, miten messuista saa parhaiten kaiken irti.

klo 10

LIVEJUONTO

Toinen messupäivä käynnistyy

Toinen messupäivä käynnistyy Kreetan kanssa. Tule kuuntelemaan, mitä messuilla on viikonloppuna ohjelmassa ja mitä tärppejä Kreetalla on antaa. Miten sinä vietät messuviikonloppua?

klo 11

LIVE

Kaunista kotiin lankapompomeilla

Paapo

Paapon Niina näyttää, kuinka tupsukehikon avulla syntyy helposti söpöjä lankapompomeja, joilla voi koristella esimerkiksi pehmeän tähden. Tule mukaan liveen katsomaan, mitä kaikkea näillä söpöillä tupsuilla saa aikaan!

klo 12

LIVE

Kehyskudonnan alkeet

Sofia Knotter

Oletko jo kuullut kehyskudonnasta? Sofia Knotterin Aino esittelee tekniikan perusteet sekä siihen tarvittavat välineet ja materiaalit. Tule kurkkaamaan, mitä uusia ihania tuotteita messuilla on juuri tullut saataville!

klo 13

TYÖPAJA

Tule mukaan ompelemaan meikkipussi!

Nuppu Print Company

Nupun sew-alongissa ommellaan yhdessä pyöreä meikkipussi Nuppunen 3 -kirjan ohjeella. Outi opastaa pussukan ompelussa alusta loppuun. Jos haluat ommella mukana, tarvitset 20 cm paksua puuvillasatiinia päällikankaaksi, 20 cm puuvilla palttinaa vuorikankaaksi, 20 cm kiinnisilitettävää tukikangasta, 20 cm levyvanua, 120 cm vinonauhaa ja 25 cm:n pituisen vetoketjun.

Kappaleiden koot: Sivukappale (ympyrä) halk.: 18 cm, vetoketjukappale 27 x 3,5 cm, pohjakappale 27 x 6 cm, ripustuslenkki 4 x 8 cm. Mitat sisältävät saumanvarat.

klo 14

LIVEJUONTO

Päiväkahvit

Päiväkahvit Kreetan kanssa. Päiväkahvilla istahdetaan hetkeksi alas ja nostetaan jalat ylös. Yhteinen kahvihetki messuhuuman lomassa on ansaittu. Ota kuppi kahvia ja tule Kreetan kanssa kahvittelemaan.

klo 15

LIVETYÖPAJA

Saippuan valmistus

Tuulia Design

Opi tekemään saippuaa melt & pour -tekniikalla Tuulia designin tarvikepaketista yhdessä Minnan ja Hannan kanssa.

klo 16

LIVETYÖPAJA

Langoista koruiksi

Olelee

Oleleen Wilhelmina ja Annika valmistavat OleleeBoxeista tuttuja koruja. Materiaaleina käytetään muun muassa juuttia ja niintä, ja päästään testaamaan makrameetekniikkaa. Tule mukaan ja inspiroidu!

klo 17

LIVEHAASTATTELU

Millaista on käsityöyrittäjän arki - ja juhla!

Haastattelussa Kongaamon käsityöyrittäjä Marika Konga. Kreetta haastattelee Marikaa juuri ennen Suomen Yrittäjien gaalan alkua, ja pitkästä aikaa molemmat pääsevät juhlimaan ykköset päällä. Vuonna 2020 Marika Konga valittiin vuoden yksinyrittäjäksi, ja nyt on aika juhlia!

klo 18

LIVE

Ihastu suomenlampaan villaan!

Jenni Vanhanen ja Anni Laitinen

Oletko jo tutustunut ekologiseen ja eettiseen suomalaiseen villaan? Anni ja Jenni antavat vinkkejä, kuinka pääset alkuun ja valitset työhösi sopivat langat. Esittelyssä myös syksyn lankauutuudet!

klo 19

LIVE

Väännetään rautalangasta!

Spirraali

Tervetuloa Spirraalin työpajalle tutustummaan DIY-paketteihin ja innostumaan rautalangan vääntämisestä! Vääntäisitkö sie Enkelin, Sydämen, Kranssin vai olisitko valmis haasteeseen ja kokeilisit Kaunokirjoitusta?

klo 20

LIVE

Neulematkalla – miten neulekirja syntyy?

Uutuuskirja Neulematkalla yhdistelee luovasti neuleohjeita ja inspiroivia tarinoita. Miten Neulematkalla-kirja sai alkunsa? Toinen kirjan tekijöistä, Erika Appelström, kertoo kirjan tekemisestä ja antaa vinkkejä omasta neulekirjasta haaveileville.  

Livessä arvotaan myös yksi Neulematkalla-kirja!

klo 12

LIVEJUONTO

Sunnuntaina shoppaillaan

Viimeinen messupäivä Kässämessuilla. Tule Kreetan kanssa käymään lävitse, mitä kaikkea onkaan jo koettu ja mitä kaikkea onkaan vielä luvassa. Tänään tehdään messuostoksia!

klo 13

LIVE

Zero waste – nollahukkaa jo vuosituhansien ajan

Soja Murto ja Laura Hannula

Kansallispukuasiantuntijat Soja Murto ja Laura Hannula keskustelevat, miten kansanperinteestä voi löytää ideoita käsityöharrastukseen, kuten esimerkiksi kuoseihin, kaavoitukseen tai tekniikoihin. Miksi kansallispuku kiinnostaa ja voi hyvin 2020-luvulla?

klo 14

LIVEMUOTINÄYTÖS

Pilpon pieni muotinäytös

Pilpo Design

Ihastellaan yhdessä Pilpon laukkujen ja asusteiden värikkäitä kuoseja, joissa seikkailevat ketut, kissat ja yksisarviset. Mikä onkaan hauskin tai ihanin sinun mielestäsi? Tutustutaan myös Pilpon nahkalaukkuihin, jotka on ommeltu vanhoista nahkatakeista.

klo 15

LIVEJUONTO

Iltapäivätee

Iltapäivätee Kreetan kanssa – mitä ihmettä, eikö Kreetta juokaan kahvia? Tule katsomaan mitä oikein on tapahtunut, Kreetta nimittäin hörppii iltapäiväteetä ja käy läpi messujen kuulumisia. Istahda alas Kreetan kanssa, nappaa lempimukisi ja nauti kupponen kuumaa muiden messuilijoiden kanssa.

klo 16

LIVE

Käsityön elävä perintö

Taitoliitto

Mitä on käsityön elävä perintö ja miten tunnistat sen? Taitoliiton Tarmo Thorström kertoo käsityön aineettomasta kulttuuriperinnöstä.

klo 17

LIVE

Voiteiden valmistusta

Nature by Amppu

Tule mukaan kuuntelemaan ja kysymään Nature by Ampun Ann-Marielta ja Helenaturin Outilta kysymyksiä luonnonkosmetiikan valmistuksesta. Puhumme livessä lyhyesti raaka-aineiden vaikutuksista iholla ja valmistamme erilaisia öljypohjaisia voiteita.

klo 18

LIVENÄYTÖS

Korunäytös - erilaiset korut ja korumateriaalit hurmaavat

Kreetan kanssa pääsemme tutustumaan erilaisiin koruihin ja näkemään, mitä kaikkea taitavien käsityöläisten käsistä syntyy. Erilaiset korut sopivat sekä arkeen että juhlaan. Koruilla saadaan luotua niin pilkettä silmäkulmaan kuin tyylikkyyttä esimerkiksi toimistoon.

klo 19

LIVE

Tule tutustumaan kalenteriaskarteluun ja bujoiluun!

Mimmilä

Kalenterin muokkaaminen juuri omiin tarpeisiin sopivaksi on aikuisten suosima ja hyvin koukuttava harrastus. Mitä siis on kalenterituunaus? Tule ottamaan siitä selvää Hyvän Mielen Mimmiliveen! Valmistaudu inspiroitumaan!

klo 20

LIVE

Tutustutaan PaaPiin naistenvaatemallistoon

PaaPii Design

PaaPiin vaatesuunnittelija Paula Isopahkala ja somevastaava Julia Joki-Suikko esittelevät naisten vaatemallistoa.

klo 21

LIVEJUONTO

Messujen viimeiset tunnit

Viimeinen messupäivä kääntyy iltaan. On aika niputtaa parhaat messukokemukset ja muistot yhteen Kreetan kanssa. Mitä jäi käteen syksyisiltä Kässämessuilta ja mitä kaikkea tulikaan tilattua?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Osallistu arvontaan!

Liity Kässämessujen uutiskirjeen tilaajaksi, niin olet mukana huimassa lahjakorttiarvonnassa.

Arvomme 3 x 100 euron lahjakortteja Syksyisillä Kässämessuilla mukana oleviin yrityksiin.

Kreetta julkistaa yhden voittajan jokaisen messupäivän illan viimeisessä livelähetyksessä. Osallistu arvontaan 26.9.2021 kello 18 mennessä.