Ohjelma

Tutustu Kässämessujen ohjelmaan täällä!

Katso Kässämessujen livelähetyksiä

Kaikki Kässämessujen menneet ohjelmat löytyvät täältä >>

To 10.3.
klo 15

LIVELÄHETYS

Tukuwoolin tarina

Titityy

Tutustu suomalaiseen villaan! Tässä lähetyksessä kuulet Tukuwoolin tarinaa suomalaisen villan lippulaivana maailmalla sekä villan tulevaisuuden kuviot. Kerromme mikä tekee Tukuwoolista erityistä ja mihin neulojat ympäri maailmaa ovat ihastuneet.

klo 12

LIVEVIERAILU

Kässämessut alkavat

Kreetan kiertue: Printscorpio

Keväiset Kässämessut alkavat! Ensimmäisessä livelähetyksessä pääsemme vierailulle Aitooseen, Printscorpion tehtaalle, jolla on yli 100 vuoden historia tekstiili- ja vaatetusteollisuudessa. Lähetyksessä pääsemme näkemään, mitä on kankaan digiprinttaus, ja kuulemme, miten digitaalisuus näkyy tämän päivän käsityöalalla.

 

klo 13

LIVELÄHETYS

Kankaasta valmiiksi vaatteeksi

PaaPii

Tutustu PaaPiin ompelimoon ja paapiilaisiin! Kaikki PaaPiin vaatteet ommellaan Kokkolassa, PaaPiin omassa ompelimossa. Livelähetyksessä kerromme ja näytämme, miten kotimaiset vaatteet valmistuvat, ja esittelemme kevään iloisia uutuuksia. Lähetyksessä voit myös osallistua keskusteluun kotimaisesta vaatetuotannosta.

klo 14

LIVELÄHETYS

Tietokoneohjatut kangaspuut

Toika

Tervetuloa tutustumaan tietokonekangaspuiden mahdollisuuksiin yhdessä Toikan kanssa! Yhdistämällä tietokoneohjatun kudontaboxin uusiin tai jo olemassa oleviin kangaspuihisi voit nopeuttaa kudontaa ja poistaa osan valmisteluvaiheista. Tietokonekangaspuilla voit kutoa perinteisten kudonnaisten lisäksi myös sellaisia töitä, joita et voi kutoa tavallisilla kangaspuilla.

klo 15

LIVEVIERAILU

Tukun aarteet

Kreetan kiertue: Farnia

Kreetan kiertue matkaa Lempäälään, ja Kreetan & Farnian Heinin kanssa pääsemme näkemään, minkälaista on arki varastossa, josta löytyy kaikkea niin piipunrassista itsetekijän diy-pakkauksiin kuin tarvikkeita ompelijalle sekä käsillätekijälle. Heini aikoo laittaa Kreetan tekemään jotain ihanaa tukun aarteista. Tule katsomaan, mitä syntyy Farnialla!

klo 16

LIVELÄHETYS

Kirjontaa ja rakentelua!

Taito Etelä-Pohjanmaa / Taito Shop Seinäjoki

Taito Etelä-Pohjanmaan livessä nähdään kaksi aivan erilaista kädentaitoa, kun messuille saapuvat tekemispakettien uutuudet: Ompelutaito-kirjontapaketti ja pilttuu-rakentelupaketti.
Kaunis Taito Singer -ompelukone saa hempeät värit: käymme läpi kirjonnan eri pistoja ja kirjontatyön kuvioinnin eri mahdollisuuksia.
Miniatyyrirakentaminen tempaa mukaansa! Esittelyssä pilttuu-tekemispaketti, jonka tarkkojen ohjeiden avulla pienempikin heppaharrastaja voi koota pilttuun omille hevosfiguureille.

klo 17

LIVELÄHETYS

Purkkivärjäystä bioroskilla

Kreetan kiertue: Taitoliitto

Tiesitkö, että vuoden käsityötekniikka on värjäys luonnonväreillä? Sitä on helppo kokeilla kotona esimerkiksi värjäämällä lankaa bioroskista saatavilla väriaineilla. Livelähetyksessä Kreetta pääsee rakentamaan oman väripurkin sipulinkuorilla, ja kuulemme Taitoliiton Johannalta vinkkejä muuhunkin värjäilyyn.

 

klo 18

LIVELÄHETYS

Parsi- ja paikkaa sashikolla

Taito Varsinais-Suomi

Tule tutustumaan Taito Varsinais-Suomen Elina Helmisen johdolla huipputrendikkääseen sashiko- ja borokirjontaan. Tekniikan avulla voit korjata ja paikata vaikkapa lempivaatteesi! Elina kertoo sashikoista ja näyttää, miten lähteä tekemään yksinkertaisia hitomezashi-kuvioita.

klo 19

LIVELÄHETYS

Huulivoiteiden valmistusta

Nature by Amppu

Kierrätysaiheisessa livelähetyksessä Nature by Ampun Ann-Marie sekä Kaikkipaketissa Aleksi & Jani valmistavat huulivoiteita, ja askartelevat kivat kiitoslahjat kerhotädeille ja opettajille.  Lähetyksessä saadaan myös vinkkejä, miten huulivoidepurkit paketoidaan kauniisti.

klo 20

LIVELÄHETYS

Betonimaista pintaa soodamaalilla

Tuulia Design

Löytyykö nurkista ruma ruukku, ylimääräinen purkki tai kaipaatko asetelmaan jotain kivan rustiikkia? Silloin soodamaalaus on sinun juttusi! Tule Tuulia designin naisten kanssa kokeilemaan, miten kivaa betonimaista pintaa soodamaalilla saa mm. styroxmuniin, vanhaan kannuun tai miniatyyritaloon. Tämän lähetyksen jälkeen katsot kaikkea rumaa ihan uusin silmin: ”Tuostahan vois saada soodamaalilla tosi kivan!”

klo 21

LIVEJUONTO

Ensimmäinen messupäivä pakettiin Karan Talossa

Kässämessujen juontaja Kreetta

Ensimmäinen messupäivä alkaa kääntyä loppupuolelle, ja Kreetta on kerennyt kurvata maalaisromanttiselle Karan Talolle Huittisiin. Mitä kaikkea keväisillä Kässämessuilla onkaan tarjottavana? Istahda alas Kreetan kanssa, niin käydään messutarjonta yhdessä lävitse. Samalla pääset näkemään historiallisen maalaistalon ja kuulemaan sen tarinan.

klo 10

LIVELÄHETYS

Kevätmuotia menneiltä vuosikymmeniltä

Nea Design

Värikkäitä vinkkejä luvassa! Kierrätyskäsityöläinen Nea Krantz esittelee kotimaisten vaatteiden valmistajien luomuksia menneiltä kymmeniltä. Hän kertoo vaatteiden historiaa, opastaa hoito- ja huoltotoimenpiteissä sekä jakaa ideoita kevätpukeutumiseen.

klo 11

LIVEVIERAILU

Lammastilan arki

Kreetan kiertue: Rintalan tila

Ota aamukahvi kaveriksi ja tule tutustumaan lammastilan arkeen!

Rintalan tilalla pääsemme näkemään pieniä karitsoita ja kuulemaan, mitä kaikkea onkaan mahtunut tilan historiaan. Kaikki nimittäin alkoi siitä, kun tilan emäntä ja isäntä saivat 40 vuotta sitten häälahjaksi 5 lammasta…

klo 12

LIVEVIERAILU

Työmaakontista konttipuodiksi

Lanka-Kaisa

Lämpimästi tervetuloa Kiuruvedelle maalaismaisemiin näkemään, kuinka pieni verkkokauppayritys perusti rujosta työmaakontista ajanvarauksella toimivan konttipuodin.
Tule linjoille kuulemaan tarina konttipuodin synnystä, yrittämisestä maalla ja näkemään, mitä kauppias Mervi yhdessä Tiina ystävänsä kanssa puodista löytääkään!

klo 13

LIVETYÖPAJA

Juoksuvyölaukku-sewalong

Nuppu Print Company

Tule Nupun Outin mukaan ompelemaan joustava vyölaukku Nuppunen 5 -kirjasta! Joustavan materiaalin ja laskosten ansiosta laukkuun mahtuu kaikki tarpeellinen, mitä kävelylle tai juoksemaan pitää ottaa mukaan.
Tarvitset:
– 22 cm x 21 cm palan urheilutrikoota
– 20 cm vetoketjun
– n. 1 m leveää vyötärökuminauhaa (leveys 3 cm)
– 3 cm leveän pikalukon
– hieman ohutta tukikangasta

klo 14

LIVEVIERAILU

Sielultaan ja silmukoiltaan suomalainen

Kreetan kiertue: Kaino

Kreetta vie meidät kiertueellaan vierailulle Kainon oman neulomoon Säkylään. Livevierailun aikana pääsemme tutustumaan kotimaiseen neulostehtaaseen ja sen tuotteisiin, näemme kevään uutuuksia sekä minkälaisia neuloksia tehtaalla valmistuu ompeluharrastajille.

 

klo 15

LIVETYÖPAJA

Näin syntyy paperipioni!

My Sunshine Space

Tule katsomaan, miten syntyvät upeat käsintehdyt kukat paperista! My Sunshine Spacen Sukhi näyttää, kuinka kreppipaperista rakennetaan upea pioni vaihe vaiheelta. Saatavilla on myös tee-se-itse-paketti pioniin! Live pidetään englanniksi.
If you have been curious about paper flowers and how they are created, this is your chance to tune in and watch Sukhi from My Sunshine Space create blush peonies step-by-step. Save the time and tune in to a Facebook Live!
The live will be held in English and you can also buy the DIY kit with instructions!

klo 16

LIVEVIERAILU

Puun hurmaava maailma

Kreetan kiertue: Laatikkokauppa

Tässä livevierailussa matkaamme Kreetan mukana entiseen kunnanvirastoon Kyöliöön. Sieltä löytyy ihanista puutuotteistaan tunnettu Laatikkokauppa, jonka valikoimasta löytyy niin kodin sisustustuotteet kuin pienhuonekalutkin. Lähetyksessä näemme, miten tuotteet syntyvät ja saamme vinkkejä sisustukseen.

klo 17

LIVETYÖPAJA

Kestovihta virkkaamalla

RiDesign

Tule katsomaan, kuinka kestovihta valmistuu livenä! Livessä näet, miten käsinvirkattu kestovihta valmistuu alusta loppuun: kahvasta aloittaen, jatkuen jokaiseen oksaan, päättyen kokoamiseen ja vihdan lopullisen muodon muodostumiseen.

klo 18

LIVELÄHETYS

Opastus nuttura-apurin saloihin

Ompelimo Mirage

Tule mukaan tutustumaan nuttura-apuriin! Mikä on nuttura-apuri, miten sitä voi käyttää, miten se on tehty ja mistä ajatus apuriin syntyi? Lähetyksessä pääset myös näkemään ja oppimaan minkälaisia eri kampauksia voit loihtia nuttura-apurilla.

klo 19

LIVETYÖPAJA

Rautalankaa ja sipulikukkia kevvääseen!

Spirraali

Lämpimästi Tervetuloa Pälkäneelle, Spirraalin työpajalle vääntämmään Nooran kanssa rautalangasta kevväisiä koristeita.
Helmililjat pääsevät keinumaan ikkunalle ja kikkuraiset kukkatikut kruunaavat ruukut. Kevät saa tulla!

klo 20

LIVEJUONTO

Illallinen Kauttuan Ruukinkartanossa

Kässämessujen juontaja Kreetta

Lauantain messupäivä paketoidaan illallisella tunnelmallisessa Kauttuan Ruukinkartanossa. Kässämessujen juontaja Kreetta pääsee istahtamaan alas illalliselle kesken messuhulinan Kauttuan Ruukinkartanon ravintolasaliin. Hyvän ruoan äärellä on mukava muistella toista messupäivää ja suunnitella sunnuntain messuostoksia. 

klo 23

VIDEO

Yöohjelmaa

Kässämessut netissä

Kässämessutiimin videonikkari Maija on tehnyt videon viihdyttämään messukansaa yön tunteina. Videolla nähdään mm. messujuontaja Kreetan parhaat sekä kisaillaan leikkimielisen Kässämessut netissä -tietovisan parissa. Video jää tallenteeksi, joten aamuvirkutkin pääsevät nauttimaan sen antimista.

klo 10

LIVEHAASTATTELU

Aamukahvit hevineulojan kanssa

Messujuontaja Kreetta

Kreetan kiertue jatkuu mielenkiintoisissa merkeissä, kun syömme karjalaista aamupalaa hevineulojan kanssa. Mitä ihmettä on hevineulonta ja onko todellakin totta, että siitä järjestetään MM-kisoja? Kaikki on mahdollista Joensuussa, ja tästä kuulet enemmän lauantain ensimmäisessä ohjelmassa.

klo 10

LIVETYÖPAJA

Ommellaan! Keväiset asusteet ribbiresorista

Ommelkupla

Istahda Eveliinan olkapäälle! Näet ja kuulet, kuinka keväiset asusteet valmistuvat. Ommellaan kevyt ribbipipo, tuubihuivi ja solmupanta.
Materiaalina ribbiresori. Pipon kaava Ommelkuplan Raksu.
Pantapalan korkeus 20 cm.
Tuubihuivi 50 cm x 50 cm.

klo 11

LIVEVIERAILU

Lasinpuhaltaja työssään

Kreetan kiertue: Lasistudio Jan Torstensson

Viimeinen messupäivä starttaa Kiikoisissa Lasinpuhaltajan lasihytistä. Minkälaista on tämän päivän lasinpuhallus ja kuinka ekologisuus ja kierrätys näkyvät tuotannossa? Tule seuraamaan lasinpuhallusta ja näkemään, mitä kaikkea syntyykään lasinpuhaltajan taitavissa hyppysissä!

 

klo 12

LIVELÄHETYS

Kansallispuvun huolto

Soja Murto

Kässämessujen juontaja Kreetta kävi viime messuilla kylässä Sojan kansallispukupajalla ja toi mukanaan kaapin kätköistä löytyneen Tuutarin kansallispuvun. Puku oli tahrainen, mutta Soja laittoi sen kuntoon. Tule katsomaan miten!

klo 13

LIVELÄHETYS

Hyppää kuosisuunnittelun pariin!

Kaverini Sella

Tässä livessä pääset tutustumaan Kaverini Sella -yritykseen ja näkemään, miten taide siirtyy paperilta kankaalle. Kaverini Sellan yrittäjä, muotoilija Essi Peltoniemi näyttää, miten kuosit syntyvät ja millaisia kankaita heiltä löytyy.

klo 14

LIVEVIERAILU

Vieraana Verkarannassa - Pirkkalanka 50v!

Kreetan kiertue: Taito Pirkanmaa

Lähetyksessä pääsemme tutustumaan Taito Pirkanmaan toimintaan, Pirkkalangan kotipesään ja Verkkavillan ihanaan myymälään. Pirkkalanka täyttää tänä vuonna 50 vuotta, ja lähetyksessä kuulemme myös, minkälainen matka langalla on ennen kuin se on neulojien puikoilla.

klo 15

LIVELÄHETYS

Nopea makrameeamppeli puuhelmillä

Sofia Knotter

Sunnuntai-iltapäivän livelähetyksessä Sofia Knotterin Aino näyttää, kuinka saat tehtyä näyttävän puuhelmiamppelin. Nämä makrameesolmut on helppo oppia ja valmis amppeli on nopeasti käsissäsi kevään viherkasveja varten! 

klo 16

LIVETYÖPAJA

Lasten käsityötuokio

Paapo

Tule mukaan Paapon väen kanssa askartelemaan kauniita pääsiäisoksia! Iloisen käsityötuokion aikana muovaillaan koristeita huoneilmassa kuivuvasta askartelumassasta, värkätään puuvillalangasta sulkia ja koristellaan oksia helmillä.

klo 17

LIVEVIERAILU

Käsityöyrittäjät saman katon alla

Kreetan kiertue: Suomen käsityöyrittäjät Skyt ry

Kreetan kiertue kaartaa Tampereella Kehräsaareen ja Suomen käsityöyrittäjien Kehräsaaren kauppaan. Livevierailun aikana pääsemme näkemään suomalaisten käsityöyrittäjien tuotteita ja kuulemaan, minkälainen yhdistys on Suomen käsityöyrittäjät Skyt ry.

klo 18

LIVELÄHETYS

Keväisiä kransseja

Kranssit.fi

Tule mukaan seuraamaan ja inspiroitumaan, kun Kranssien Elina tekee pääsiäis- ja kevätkransseja!

klo 19

LIVELÄHETYS

Neulekirjan synty

Minna Knutar

Nils Hästbacka Teerijärvellä suunnitteli 1980- ja 1990- luvulla uskomattomia kuvioneuleita, joita hän neuloi vaimonsa Liisan kanssa. Hänen tyttärensä Minna Knutar on nyt koonnut osan niistä neulekirjaksi nimeltään Kalamiehen kuviot. Minna kertoo tässä livelähetyksessä kirjan synnystä ja taiteellisesta kalamiesisästään.

 

klo 20

LIVELÄHETYS

Luonnonmukainen hiusten- ja ihonhoito

Ekopuoti Pihla

Mitä on luonnonmukainen hiustenhoito? Miten hiustenhoito ja vartalon iho liittyvät toisiinsa? Miten tukea ihon hyvinvointia helposti päivittäin? Muun muassa näitä pohditaan Ekopuoti Pihlan livelähetyksessä. Tule kuulolle ja heitä omat kysymyksesi sekaan!

klo 21

LIVEJUONTO

Kässämessut alkavat olla paketissa

Kässämessujen juontaja Kreetta

Keväisten Kässämessujen viimeinen messupäivä kääntyy kohti iltaa. Messujen viimeiset tunnit starttaavat ja nyt onkin hyvä hetki käydä Kreetan kanssa yhdessä läpi, mitä kaikkea messuilta oikein tarttui matkaan. Nappaa viimeiset vinkit itsellesi ja laita messut pakettiin Kreetan kanssa.

klo 12

LIVELÄHETYS

Maalataan Tanjan kanssa

T. Hietala Art

Livelähetyksessä päästään seuraamaan T. Hietala Artin Tanjan maalausta. Tanja maalaa liven katsojien toiveiden mukaan mm. joulupalloja ja kortteja.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest