Ohjelma

Kässämessujen Joulun ohjelma on täynnä jouluista tunnelmaa, inpiroivia kässätuokioita sekä tuotteita joulupöytään ja kuusen alle. Nauti Kässämessujen Joulun ohjelmasta - osallistu ja inspiroidu. Lämpimästi tervetuloa mukaan.

Katso Kässämessujen livelähetyksiä

Kaikki Kässämessujen menneet ohjelmat löytyvät täältä >>

Ti 29.11.
klo 18

LIVELÄHETYS

Joulu tulee!

Tuulia design

Tervetuloa virtuaalikierrokselle Tuulia designin tunnelmalliseen myymälään Kauhavalle! Katsotaan jouluiset tarvikepaketit ideoita pursuavassa myymälässä kiertäen. Pysähdytään kuitenkin välillä käsitöiden äärelle, kokeillaan ainakin sormineulontaa ja tehdään joulukortteja.

klo 12

LIVEVIERAILU

Kässämessujen Joulu alkaa Suomen käsityön museosta!

Livejuontaja Kreetta - Suomen käsityön museo

Luvassa on jo kymmenennet Kässämessut netissä, kun Kässämessujen Joulu starttaa Jyväskylästä Suomen käsityön museosta! Livejuontaja Kreetan kanssa pääsemme tutustumaan PAIKKA – Keramiikkatyöhuone Pot Viapori -näyttelyyn.

PAIKKA-näyttely on Suomenlinnassa sijaitsevan Pot Viaporin 50-vuotisjuhlanäyttely, jossa on esillä 12 eri keramiikkataiteilijan teoksia. Kässämessujen juontaja Kreetta vie meidät suorassa lähetyksessä kierrokselle näyttelyyn yhdessä museon lehtori Margarita Rossellon kanssa. Tule kurkkaamaan upeita keramiikkatöitä ja tutustumaan samalla Suomen Käsityön museoon.

klo 13

LIVEVIERAILU

Joululahjavinkkejä Aatekaapin joulukaupalta

Mari Huhtala, Huhtadesign - Aatekaappi ry

Aatekaapin joulukauppa Lahdessa viettää avajaispäivää – sinut on kutsuttu mukaan! Aatekaappi ry tutustuttaa sinut taidokkaiden tekijöiden tuotteisiin, joita löydät myös Kässämessut netissä -tapahtumasta. Mukana tapahtumassa mm. EkoRisain verstas, Huhtadesign, Jaana Huhtanen Design, LUOMA Design, Minka ja Onnenpussi.
 
Huhtadesignin Mari vinkkaa sinulle joulun ihanimmat lahjat paikan päältä. Mitä kaikkea kivaa kaupasta löytyykään?

klo 14

LIVEVIERAILU

Kansalaisopiston käsityöneuvonta

Livejuontaja Kreetta - Jyväskylän kansalaisopisto

Tule Kreetan kanssa tutustumaan Jyväskylän kansalaisopiston käsityöneuvontaan. Mitä edes on käsityöneuvonta? Pääsemme kurkkaamaan ompeluohjaaja Päivi Arkkilan ja kudonnanohjaaja Tuija Karvosen mukana, minkälainen paikka on käsityöneuvonta ja mitä kaikkea löytyy käsityöneuvonnan ompelupuolelta ja kudontapuolelta.

klo 15

LIVETYÖPAJA

Nupun tuftauslive

Nuppu Print Company

Nupullakin ollaan hurahdettu tuftaukseen! Erilaiset lankatekniikat innostavat uudenlaisiin projekteihin. Tule kurkkaamaan, millaisen tuftausmallin Nupun suunnittelija Satu teki meidän iloksi.

klo 16

GLÖGIHETKI

Miten sinä valmistaudut jouluun?

Livejuontaja Kreetta

Kässämessujen Joulu on alkanut – nyt vietetään jo kymmenensiä Kässämessuja! Otetaan yhdessä kupposet glögiä ja puhutaan jouluvalmisteluista. Miten sinä valmistaudut jouluun? 

Muistatko myös, mitä tarttui Kreetan matkaan viime messuilta? Tule kurkkaamaan, onko Kreetta saanut “kotiläksyjä tehtyä”. 

 

klo 17

LIVELUENTO

Erilaisia kankaita eri tarkoituksiin

Nuppu Print Company

Tule tutustumaan Nupun eri kangasmateriaaleihin Outin opastuksella.

Mitä kangasta voi käyttää mihinkin? Trikoota, joustocollegea, softshelliä, puuvillasatiinia, urheilutrikoota…. Osaatko ommella trikoota ja haluaisit kokeilla muita materiaaleja, mutta et tiedä mistä aloittaisit? Tai oletko tottunut ompelemaan kudottuja kankaita, mutta harkitset trikoon ompelua? Tai mietitkö, voitko vaihtaa joustavan vaatteen kaavaan joustamattoman kankaan? Jos materiaalivalinnat askarruttavat, tule kuuntelemaan Nupun Outin materiaaliesittelyä ja esittämään kiperiä kysymyksiä!

klo 18

LIVE

Lahjattomien pikkujoulut

Tuulia design

Tule tekemään helpot joululahjat ja koristeet Tuulia designin Minnan ja Hannan kanssa. Verrytellään rullaamalla kynttilöitä mehiläisvahasta ja rentoudutaan kieputtamalla pehmoista muhkulankaa kuuseksi. Kuusiurakan jälkeen jäähdytellään helpon amppelin ja joulukorttien parissa. Jaksaminen varmistetaan paistamalla piparitaikinaa vohveliraudalla.

klo 19

LIVETYÖPAJA

Pullomakrameekynttilänjalka

Kranssit.fi

Perjantai-iltana pääset seuraamaan, miten Elina Kranssit.fi:stä valmistaa pullomakrameekynttelikön Bellawillan ohjein. Pullon ympärille valmistettu makrameekynttelikkö on kaunis tunnelman tuoja kynttiläillallisille tai vaikka joulupöytään.

klo 20

LIVE

Pikkujoulujen herkkutarjotin

Livejuontaja Kreetta - Meggua

Miten suomalainen käsityö näkyy joulupöydässä? Kässämessujen livejuontaja Kreetan joulun odotukseen kuuluvat herkut, illanistujaiset sekä yhdessä ystävien kanssa vietetty aika. Tule laittamaan Kässämessujen Joulun ensimmäinen messupäivä pakettiin. Samalla pääset seuraamaan, miten Kreetta taikoo suolaisen kaaostarjoilun vaikka pikkujouluihin tai aattoillan napostelutarjottimeksi. 

klo 11

LIVEVIERAILU

Käsityökoulusta eväitä käsitöihin

Taito Pohjois-Pohjanmaa

Tule tutustumaan Taito Pohjois-Pohjanmaan toimintaan! Oulussa, ihan juna-aseman vieressä sijaitsee Taito Shop sekä käsityökoulu ja paljon muuta. Hyppää mukaan livelähetykseen!

klo 12

LIVEHAASTATTELU

Perhonsidontaa ja kalajuttuja!

Livejuontaja Kreetta - Jarkko Suominen, Vision Fly Fishing

Jarkko Suominen on aloittanut perhojen sidonnan ja kalastuksen 13-vuotiaana. Hän on kilpaillut lajissa jo yli 20 vuotta ja saavuttanut niin Suomen mestaruuksia kuin joukkuekilpailussa historiallisen maailmanmestaruuden vuonna 2021. Pääsemme nyt tutustumaan Jarkon opastuksella perhojensidontaan ja näemme, minkälaista käsityötaitoa laji vaatii. Voi olla, että kuulemma samalla myös hieman kalajuttuja. Ja jännityksellä odotamme, pääseekö Kreetta myös hommiin!

klo 13

LIVETYÖPAJA

Tehdään ihanat lankarullavalot

EkoRisain verstas

EkoRisain verstaan Riikan kierrätyskäsityölivessä valmistetaan vanhoista lankarullista valokoriste tuomaan jouluista tunnelmaa. Lankarullavaloja varten on saatavilla myös askartelupaketti, joka sisältää 20 kpl vanhoja puisia lankarullia ja paristoilla toimivan valosarjan. Lisäksi tarvitset esimerkiksi jämälankoja, pitsinauhaa tai muita vastaavia koristeita sekä liimaa.

Valokoristeen voit tilata myös valmiina verkkokaupasta.
https://holvi.com/shop/ekorisainverstas/product/c61f2cc9aefebc9048428117b61eef2b/

klo 14

LIVETYÖPAJA

Italialainen luominen ja päättely neuletöissä

Anna Johanna

Tule harjoittelemaan Anna Johannan opastuksella italialaista tyyliä luoda ja päätellä silmukoita. Tällä tavalla saa neuleisiin erityisen siistit, pyöreät reunat. Italialainen luominen ja päättely sopivat käytettäväksi (1o, 1n) -joustimen kanssa.

klo 15

GLÖGIHETKI

Glögihetki - miten käsityöyrittäjät valmistautuvat jouluun

Livejuontaja Kreetta ja käsityöyrittäjät ympäri Suomea

Nyt istahdetaan kesken messupäivän hetkeksi alas ja lämmitetään kupposet glögiä. Kreetta ottaa yhteyttä käsityöyrittäjiin ympäri Suomea ja kyselee kuulumisia. Miten käsityöyrittäjät valmistautuvat jouluun? Minkälainen on käsityöyrittäjän joulu?

Tule mukaan tutustumaan yrittäjiin ja tunnelmoimaan joulua glögimukin äärelle.

klo 16

KÄSSÄTUOKIO

Askarrellaan yhdessä soma Ella-enkeli!

Paapo

Tervetuloa Paapon kässätuokioon! Askarrellaan yhdessä kaunis ja herkkä Ella-enkeli. Uudesta ihanasta Ella-enkeli tarvikepakkauksesta askartelet kolme suloista enkeliä itselle tai lahjaksi. Sopii myös yhdessä lasten kanssa tehtäväksi!

Samalla kuulet terveisiä Paapon joulutouhuista.

klo 17

LIVE

Kreetan keramiikkanäyttely - käsillätekemisen merkitys

Livejuontaja Kreetta

Mitä käsityöt merkitsevät sinulle? Mikä on sinun käsityöterapiasi? Kreetta on harrastanut savitöitä jo pitkään ja kutsuukin keramiikkapäiväänsä terapiapäiväksi. Mitä kaikkea Kreetta on saanut aikaan ja mitä käsityöt merkitsevät hänelle? 

Tule kurkkaamaan Kreetan pienoiskeramiikkanäyttelyyn, jonka hän rakentaa keittiön pöydälle. Samalla jutellaan käsitöiden merkityksestä. Kreetta haluaisi kuulla myös sinun käsityöharrastuksestasi – tule linjoille kertomaan!

klo 11

LIVEVIERAILU

Neuloosi - Islannin variantti

Paapo ja Soili Mäki

Paapon vieraana vakavan neuloosin pauloissa elävä konkarineuloja Soili Mäki. Soilin näpeissä on taipunut kymmeniä kauniita islanninneuleita. Tule kuulemaan, mistä Soilin neuloosi lähti liikkeelle ja minkälaisia vinkkejä hänellä on Islannin lankojen ystäville.

klo 12

LIVE

Valetaan kynttilöitä

Livejuontaja Kreetta

Kreetan keramiikkakupit kaipaavat selkeästi täytettä. Nyt nähdään, miten kynttilänvalu sujuu Kässämessujen juontajalta Kreetalta. Tule antamaan omat vinkkisi kynttilänvaluun ja jännittämään, miten tässä oikein käy.
 
Puhutaan samalla joulupöydän laittamisesta ja siitä, mitä kaikkea kotimaista käsityötä voi joulupöytään kattaa!

klo 13

KÄSSÄTUOKIO

Nahkapaperi tutuksi

Paapo

Nahkapaperi taipuu moneksi. Tule Paapon Niinan kässätuokioon kuulemaan, mitä kaikkea paperinahkasta voi tehdä. Ommellaan yhdessä yksinkertainen puikkojen säilytyskotelo. Sukkapuikkokotelo on ihana lahja vaikka neulojalle!

Kurkkaa nahkapaperit Paapon verkkokaupasta:
https://paapo.fi/p39419/nahkapaperi-50-cm-1-m

https://paapo.fi/p39418/nahkapaperi-49-cm-1-m-kiiltävät

klo 14

LIVE

Jul på Skansen

Kässämessujen Jenni

Kässämessujen Jenni on käymässä Tukholmassa Skansenin joulumarkkinoilla! Tule kurkistamaan, miltä naapurimaassa näyttävät jouluvalmistelut.

klo 15

GLÖGIHETKI

Glögihetki - miten käsityöyrittäjät valmistautuvat jouluun

Livejuontaja Kreetta ja käsityöyrittäjät ympäri Suomea

Nyt istahdetaan kesken messupäivän hetkeksi alas ja lämmitetään kupposet glögiä. Kreetta ottaa yhteyttä käsityöyrittäjiin ympäri Suomea ja kyselee kuulumisia. Miten käsityöyrittäjät valmistautuvat jouluun? Minkälainen on käsityöyrittäjän joulu?
 
Tule mukaan tutustumaan yrittäjiin ja tunnelmoimaan joulua glögimukin äärelle.

klo 16

LIVE

Gamla Stanin joulumarkkinat

Kässämessujen Jenni

Tukholman vanhankaupungin Suurtorin joulumarkkinoilla riittää vilinää. Livelähetyksen mukana pääset tänä jouluna vierailemaan ainakin yksillä kansainvälisillä joulumarkkinoilla!

klo 17

LIVE

Kalenteriaskartelijan joulu

Mimmilä - Taru Ketonen

Kalenteriaskartelun alkeet; tule tutustumaan uuteen terapeuttiseen harrastukseen jouluisissa tunnelmissa! Taru pitää hyvän mielen liveilysivustoa Mimmilää ja on hurahtanut kalenteriaskarteluun. Tule tutustumaan niin Taruun kuin kalenteriaskarteluun!

klo 18

LIVETYÖPAJA

Väännetään rautalangasta joulutähtiä!

Spirraali

Tervetuloa piipahtammaan jouluiseen tunnelmaan Spirraalin Nooran työpajalle Nuijantalolle, Pälkäneelle. Livetyöpajassa väännetään rautalangasta joulutähtiä ja muita kukkia! Kukkien valmistaminen onnistuu helposti, vaikket olisi aiemmin vääntänyt rautalankaa.
 
DIY-pakkaukset ja rautalangat löydät VerkkoPuttiikista:
https://www.spirraali.fi/…/tuot…/1376047-rautalangat-1376047

klo 19

LIVESATUTUOKIO

Sakke ja kaulaliina -iltasatutuokio

T.Hietala Art

Kässämessujen ohjelmassa on luvassa ainutlaatuinen iltasatutuokio! Tanja Hietala eli kirjailija itse lukee lapsille ja lastenmielisille iltasadun Sakke sammakosta. Sakke ja kaulaliina on lämminhenkinen satu auttavasta sammakosta, jonka kutoma kaulaliina kasvaa aivan liian pitkäksi peittäen metsän eläimet liinan alle. Miten eläimet pääsevät kiipelistä? Mitä tehdään liinasta pitkästä?

Linkki kirjaan: www.thietala-art.fi/products/sakke-ja-kaulaliina-satukirja

 

klo 20

LIVE

Kässämessujen Joulun tunnelmat

Livejuontaja Kreetta

Kässämessujen viimeiset tunnit tunnelmoidaan yhdessä Kässämessujen livejuontaja Kreetan kanssa. Mitä jouluisia ostoksia on löytynyt? Mitä ihania jouluvinkkejä jaetaan muille kässämessuilijoille? Miten käsityöt ja joulu sopivat yhteen?

Nyt on oikea hetki tehdä ostoksia suomalaisilta yrittäjiltä ja kotimaisista yrityksistä. Käsityöyrittäjät ympäri Suomea ovat valmistautuneet tähän jo pitkään: nyt tehdään suomalainen joulu jokaiseen torppaan, mökkiin ja kotiin. Mitkä ovat sinun messuostoksesi? Mitkä ovat sinun terveisesi käsityöyrittäjille?