Etkö ehtinyt ruudun ääreen livelähetyksen aikana?

Ei hätää! Löydät kaikki Kässämessujen menneet ohjelmat täältä >>

klo 11

LIVE

Kurkistus KAINO-neuleiden maailmaan

Miltä näyttää arki neulomossa ja tehtaanmyymälässä. Pääset näkemään miten KAINOn tuotteet syntyvät sekä tutustumaan kainolaisiin.

klo 12

LIVE

Messut alkavat - joulukranssi peilissä

Jouluiset Kässämessut tarjoavat huiman kattauksen toinen toistaan ihanampia yrityksiä ja tuotteita suoraan kotisohvalle. Aloitetaan messut yhdessä Kreetan kanssa ja piirretään vessan peiliin jouluinen kranssi liitutaulutussilla. 

klo 13

OHJEVIDEO

Tonttulakkipaja

Perinteinen punainen, vai ehkä kirjavampi? Ompele perheen tonttulakit kätevästi itse. Tonttulakkipajasta saat vinkit trikoisen tonttulakin ompeluun.

klo 14

LIVE

Kynttiläpajan joulu

Tule mukaan kurkistamaan Puttipajan kynttiläpajalle, miten erilaiset kynttilät syntyvät. Kuulemme minkälaista on kynttilän tekijöiden arki näin joulun alla.

klo 15

LIVE

Millainen on neulojan joulukalenteri?

Misanja kertoo minkälainen joulukalenteri on tehty neulojille ja mitä on digitaalisessa joulukalenterin luukussa tänään. Ja joulukuuhun liittyvät myös yllätykset. 

klo 16

ENSIESITYS

Lasten muotinäytös

Ompelimon leikkuupöytä muuttuu catwalkiksi ja pienet pääsevät esittelemään PaaPiin luomupuuvillaista lastenvaatemallistoa. 

klo 17

LIVE

Korttiaskartelua koko perheelle

Tehdään joulukortteja kahdella eri tekniikalla.

klo 18

LIVE

Kansallispuvussa niin Linnan juhliin kuin pikkujouluihin

Kansallispuku taipuu moneen ja sen osia voi käyttää myös yksinään. Soja Murto kertoo miten kansallispukua voi käyttää niin juhlissa kuin rennommissa illanvietoissa.

klo 19

LIVE

Ideasta koruksi

Venadan Anne kertoo korujen suunnitteluprosessista aina käsin luonnostelusta ja koneella piirtämisestä valmiiksi koruksi.

klo 20

LIVE

Joululahjavalvojaiset

Jouluiset Kässämessut ovat täynnä ihania joululahjoja niin lapsille, äidille, isille, ystävälle kuin mummolle sekä appiukolle. Lahjavalvojaisissa paketoimme yhdessä Kreetan ja Susanin kanssa joululahjoja Kässämessuilta joulupukin konttiin laitettavaksi. Samalla jutellaan siitä, mitä kaikkea voikaan lahjaksi antaa ja lähettää, jopa ympäri maailmaa. Samalla saat ideoita paketointiin!

We will be wrapping together with Susan and Kreetta Christmas presents for different people. Kässämessut netissä -virtual fair is full of wonderfull different presents to mom, dad, friend, colleaque and so on. Grap ideas for your Christmas!

klo 11

LIVE

Steekkaustutoriaali - neuleen leikkaaminen

Kirjoneule on helpointa suljettuna neuleena, mutta entä, jos haluaakin neuloa takin eikä puseroa? Tässä livetutoriaalissa harjoitellaan Anna Johannan kanssa suljetun neuleen huolittelua ja auki leikkaamista.

klo 12

LIVE

Villasta langaksi perinteisin menetelmin

Miten valmistuu eettinen ja ekologinen villalanka? Tule seuraamaan, kun lampaan ja angorakanin villa muuntuu langaksi täysin käsityönä.

klo 13

LIVE

Miten syntyy nahkalompakko?

Tule seuraamaan miten vuodasta valmistuu nahkalompakko nahkamestareiden käsissä. 

klo 14

LIVE

Neulekoneen käyttö

Tule katsomaan minkälainen on käsikäyttöinen neulekone ja mitä kaikkea neulekoneella voi tehdä. 

klo 15

LIVE

Iltapäiväkahvit

Iltapäiväkahvit on rento yhdessäolon hetki keskellä messuhulinaa. Ota kuppi kahvia ja tule Kreetan kanssa istahtamaan hetkeksi kahville. 

klo 16

LIVE

Onko silityskinkusta joulukinkuksi?

Silityskinkku on tämän joulun ompelijan hittituote. Työpajassa tehdään ja ommellaan silityskinkku, ei kuitenkaan joulupöytään vaan ompelijalle apuvälineeksi.

klo 17

LIVE

Väännetään Rautalangasta enkeleitä

Livetyöpajassa päästään vääntämään rautalangasta enkeleitä. Enkelit sopivat niin kuusenkoristeiksi, lahjaksi tai paketin päälle ihastuttamaan.

klo 18

LIVEHAASTATTELU

World of Rya Rugs

Let’s talk about Rya Rugs with Melinda Byrd from Byrdcall Studio, Maryland, US. Melinda is interviewed by Jenni Vanhanen, Finland.

Melinda has a strong background with Rya Rugs and has written book about making your own Rya Rug. Jenni has a fresh touch to traditional Rya Rugs and design process. Together these ladys rock within the #ryarugscene.

klo 19

LIVE

Joulusauna

Joulusauna kutsuu rentoutumaan. Istahdetaan hetkeksi lauteille ja mietitään, mikä tekee joulusta joulun. Kreetta heittää löylyä ja mietitään yhdessä miten joulu onkin omanlaisensa tänä vuonna. 

klo 10

LIVE

Itsenäisyyspäivä alkaa Jukka Rintalan kanssa

Aloitetaan itsenäisyyspäivä yhdessä muotisuunnittelija ja ikoni Jukka Rintalan kanssa. Pääsemme tutustumaan Jukka Rintalan pukunäyttelyyn itse suunnittelijan opastuksella.  
 
Haminan Aladinin kaupunkipalatsissa on Jukka Rintalan pukunäyttely, jossa päästään näkemään muun muassa aikaisemmista itsenäisyyspäivän juhlista tuttuja pukuja sekä lainassa olevia juhlaluomuksia. Palatsi on täynnä kimallusta ja joulun tunnelmaa sekä Jukka Rintalan maalauksia ja teoksia. Kohotetaan malja itsenäiselle Suomelle ja aloitetaan juhlat yhdessä!

klo 11

LIVETYÖPAJA

Turkistupsutyöpaja

Työpajassa pääset näkemään, miten valmistetaan turkistupsu käyttäen joko tekoturkista tai turkista.

klo 12

LIVETYÖPAJA

Askarrellaan huopapalloista

Askartelupajassa tehdään jouluisia askarteluita huopapalloista.

klo 13

LIVETYÖPAJA

Saippualive

Tule seuraamaan, miten valmistetaan kylmämenetelmää käyttäen lipeästä ja kasvirasvoista saippuaa.

klo 14

LIVE

Konekudonnan maailma

Adolph Aatu Saurer, eli tuttavallisemmin Aatu on sveitsiläinen syöstävä kudontakone. Tule kuulemaan konekudonnan maailmasta.

klo 15

LIVE

Iltapäiväglögit

Iltapäiväglögit on rento yhdessäolon hetki keskellä messuhulinaa. Ota kuppi glögiä ja tule Kreetan kanssa istahtamaan hetkeksi sohvalle. 

klo 16

OHJEVIDEO

Valetaan kynttilöitä

Valmistetaan kauniita kynttilöitä valamalla kahvikuppeihin ja peltipurkkeihin. Ohjevideolla pääset näkemään miten kynttilöitä valetaan.

klo 18

LIVETYÖPAJA

Kusudama-origamikukka

Tule mukaan livetyöpajaan ja opit, miten taitellaan Kusudama-origamikukkanen, sen taitokset ja kuinka kukista kootaan pallo.

klo 19

LIVE

Itsenäisyyspäivän vastaanotto

Juhlitaan yhdessä Kreetan ja koko messuväen kanssa itsenäisyyspäivää kohottamalla malja suomalaiselle osaamiselle, kotimaisille yrittäjille ja yrityksille sekä Suomelle.

Pue päällesi kotimaista vaatetta, kaiva esiin perintöhopeat ja sytytä kynttilät. On aika juhlan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email