Virtual Events Finland oy

Virtual Events Finland Oy on kahdeksan yrittäjän muodostama osakeyhtiö, joka järjestää eri alojen virtuaalimessuja.

Lisätietoja:
Jenni Sundberg
toimitusjohtaja

Virtual Events Finland Oy
y-tunnus 3155823-4
[email protected]

Anniina makasi sängyllä silmät kiinni, mutta mieli oli vielä kaukana unesta. Silmissä vilisivät asiakkaiden ja yrittäjien positiiviset kommentit, päässä pyöri yhä tiimiläisten hauskat jutut ja olo oli valtavan helpottunut. Uskomatonta, että alussa melkein mahdottomalta näyttävä tehtävä onnistuikin lopulta niin hyvin.

Kolme viikkoa aikaisemmin Anniina seurasi huolestuneeena maailmalla leviän viruksen vaikutuksia oman yrityksen PaaPiin toimintaan. Kun seuraavana päivänä vielä tuli tieto, että kaikki kevään messut joudutaan perumaan, oli Anniinan mielessä vain yksi ajatus: Nyt täytyy tehdä jotakin.

Anniina ajatteli, että messut täytyisi jotenkin yrittää siirtää virtuaalimessuiksi nettiin. Paapon Anne ja Antti innostuivat ajatuksesta ja lupasivat lähteä mukaan. Roon Maija oli mukana ennen kuin kukaan oli ehtinyt pyytää ja Vernadan Anne liittyi tiimiin piirtääkseen tapahtumalle logon ja kansikuvan. Pipoiksi yrityksen Sari lähti myös mielellään mukaan, sillä hänellekin oli ollut samanlainen ajatus nettimessuista. Nupun Jenni liittyi tiimiin ja alkoi heti suunnitella tapahtuman sääntöjä. Vinkeen Kreetta täydensi tiimin lupautumalla livejuontajaksi. Tapahtumalle annettiin nimeksi Kässämessut netissä ja tiimi yhdessä päätti, että kaikki työ tehtäisiin talkoohengessä.

Kaikki tiimiläiset eivät tunteneet toisiaan eivätkä olleet koskaan edes tavanneet. Silti heti alusta saakka oli selvää, että nyt on kahdeksan hyvin samanhenkistä yrittäjää ajautunut saman tehtävän äärelle. Kaikille löytyi heti mielekästä & omaa osaamista vastaavaa työtä ja jokainen oli alusta saakka täydellä sydämellä mukana. Antti oli hoitanut palvelimet & nettisivut pystyyn ennen kuin kaikki edes ymmärsivät, että sellaisetkin tarvitaan ja Kreetta oli yllättäen suunnitellut messuille koko messuohjelman. Annen ajatus pelkän logon ja kansikuvan piirtämisestä oli vaihtunut koko tapahtuman graafisen ilmeen luomiseksi ja yrittäjien & asiakkaiden viesteihin vastaamiseksi. Toisten tsemppi, yhdessä tekemisen meininki ja hauskat jutut veivät eteenpäin, vaikka tehtävämäärä tuntuikin välillä loputtomalta.

Suuri osa tapahtumaan ilmoittautuneista yrittäjistä ei ollut ennen osallistunut nettitapahtumiin ja konsepti oli monelle täysin vieras.

Silti yrittäjät ottivat tapahtuman heti omakseen ja alkoivat markkinoida sitä omille asiakkailleen.

Parissa viikossa asiakkaita oli kertynyt messujen Facebook ryhmään jo yli 30.000. Tapahtuma alkoi kiinnostaa myös käsityöalan ulkopuolella ja useat mediat ottivat yhteyttä selvittääkseen mikä tapahtuma oikein oli miten tiimi aikoi sen järjestää. Täysin selkeää vastausta ei siihen ollut tiimilläkään. Vaikka osa tiimiläisistä oli järjestänyt tapahtumia ennenkin netissä, ei kukaan tiennyt miten kaikesta selvitään, kun mukaan ilmoittautuneita näytteilleasettajia on huimat 500.

Messupäivän aamuna tiimissä oli rauhallinen tunnelma. Kaikki voitava oli tehty niin hyvin kuin osattiin ja nyt nähdään mihin kaikkeen se kantaa. Mukana olevia yrittäjien joukossa tunnelmat olivat jännittyneet ja odottavat. Asiakkaat puolestaan odottivat mielenkiinnolla mitä kaikkea messuilla oikein tapahtuu. Monen asiakkaan ja yrittäjän mielestä oli mukavaa kun messuilun lomassa pystyi käymään vaikka koiran kanssa kävelyllä ja sai jonojen & tungoksen sijaan makoilla mukavasti villasukat jalassa kotisohvalla. Idealle nettimessuista oli todellakin kysyntää.

 

Pelkästään Facebookissa tapahtumaviikonloppu tavoitti yli puoli miljonaa silmäparia. Monet mukaan lähteneet yrittäjät olivat iloisia ja kiitollisia verkkokauppoihinsa tulleista tilauksista ja uusista asiakkaista. Yrittäjien keskinäinen yhteishenki tapahtuman takahuoneessa ja asiakkaiden kiinnostus loivat tapahtumaan hienon tunnelman sen loppuhetkiin saakka. Tiimissä oltiin helpottuneita, että tapahtuma saatiin onnistuneesti vietyä läpi ja pahimmilta ongelmilta vältyttiin. Väsymys oli monen viikon intensiivisen työn jälkeen kuitenkin aivan valtaisa ja olo hieman haikeakin. Nytkö kaikki on ohi?

Anniina makasi sängyllä silmät kiinni ja tunsi miten hän vihdoin vaipui uneen. Sinä yönä hän ei nähnyt kuin yhden unen. Joku oli jättänyt ulko-oven eteen kirjekuoren, jonka sisällä olevassa lapussa luki “Kiitos”.

YHTEISTYÖSSÄ