Etkö ehtinyt ruudun ääreen livelähetyksen aikana?

Ei hätää! Löydät kaikki Ruokamessujen menneet ohjelmat täältä >>

Torstai 19.11.

klo 13

ENNAKKOLIVE

Pitsanpaistoa kaupassa

Tostain ennakkolivessä kello 13 lähdetään pitsanpaistomatkalle vasta-avattuun K-Supermarket Vaajakoskeen. Pitsanpaiston äärellä keskustellaan miten kauppa ja ihmisten ruuanlaitto on muuttunut.

klo 11

LIVE

Vierailu Pitkäsen maalaisjuustolaan

Messujen ensimmäisessä ohjelmassa matkataan Kuusamoon ja kuullaan yli 200-vuotisen historian omaavan Pitkäsen maalaisjuustolan kuulumiset. Livelähetyksessä päästään kurkistamaan myös navettaan ja tutustutaan tilan lehmiin.

klo 12

LIVEHAASTATTELU

Messut alkavat - Teresa Välimäen haastattelu

Ensimmäinen Ruokamessut netissä tapahtuma alkaa!
Pääsemme livehaastettussa kuuntelemaan Teresa Välimäen kuulumiset. Puhutaan myös Teresan uudesta kirjasta ja miten kirja on syntynyt.

klo 13

LIVE

Pikkujoulutunnelmaa

Livelähetyksessä päästään Alexander Trivedin matkassa Tapiolan Herkkuun tutustumaan kaupan valikoimaan. Luvassa on myös pikkujoulutunnelmaa ja yllätyskokkausta!

klo 15

LIVE

Vegaaninen mikrokakku

Mitä virtuaalisilla messuilla on tulossa, miten messut toimivat ja miten saat viikonlopun virtuaalimessuista kaiken hyödyn irti? Näiden kysymysten äärellä valmistetaan suklainen ja vegaaninen mikrokakku.

klo 16

LIVE

Paahtimo Papun livelähetys

Paahtimo Papun perjantaista liveä seuraamalla saat tietää löytyykö sinunkin kotoasi “opiskelijan kahvimylly”. Lisäksi pääset kuulemaan kannattaisiko kahvia kokeilla jauhaa pavuista vai ostaa valmiiksi jauhettuna.

klo 17

VIDEO

Chiliyhdistyksen tietopaketti chileistä

Tiedätkö, että kaikki chilit eivät ole tulisia? Entä sitä, että niitä on Suomessakin satoja erilaisia? Niissä on hyvin erilaisia makuja ja niitä voi käyttää ja jalostaa hyvin monella tavalla. Chilejä on myös helppo kasvattaa itse.

klo 18

LIVE

Vierailu Hakamaan lammastilalle

Perjantai-illan livelähetyksen valloittavat lampaat, kun Keski-Suomessa sijaitseva Hakamaan Lammastila avaa meille ovensa. Millaista on lammastilan ja arki ja miten lammastilan emäntä valmistautuu tulevaan jouluun?

klo 19

LIVE

Syksyn kirjauutuudet

Perjantaina kello 19 käydään läpi syksyn keitto- ja leivontakirjat ja jaetaan parhaat joululahjakirjavinkit.

Livessä mukana syksyn uutuskirjoista kirjasettiarvonta!

klo 20

LIVE

Herkkukranssi

Perjantai-illan ohjelma päättyy herkkukranssin tekoon. Liven aikana valmistetaan näyttävä illanistujaisten jälkiruoka viikonlopun juhlapöytään Megguan Kreetan kanssa. 

klo 11

LIVE

Kauppa-auton kyydissä

Eggspress on nykyajan kauppa-auto, joka tuo lähitilojen tuotteet melkein kotiovellesi. Pääsemme tutustumaan Eggspress varastoon sekä kurkataan miltä näyttää kauppa-autolla. Hyppää kyytiin!

klo 12

LIVE

Sukellus BBQ-maailmaan

Jävla Sås Bolag:in Kaius valmistaa livessä BBQ-ruokia kuten ribbsejä pikkujouluihin ja kertoo samalla grillauksesta ja savustuksesta.

klo 13

LIVE

Joulukahvin keittoon

Paahtimo Papulla Mikko Kalliola keittää Ristopekan kanssa joulukahvia erilaisilla kahvinkeittovälineillä. Pääsemme näkemään erilaisia kahvinkeittokoneita ja kuulemaan niiden eroista. 

klo 14

LIVETASTING

Chilikastiketasting

Todennäköisesti maailman ensimmäinen chilikastikkeiden livetasting. Tulosta lomake Poppamiehen sivuilta täältä tai tule muuten vaan seuraamaan. Voit myös ostaa ennakkoon tastingissa käytettävät kastikkeet lähikaupasta ja maistella muiden mukana vaikka oman keittiönpöydän äärellä.

Tastingissä maistellaan seuraavat Poppamiehen kastikkeet: Blackberry, Caribbean, Barbaros ja Scotch Bonnet

klo 15

LIVE

Monipuolinen jogurtti

Saamme kotikeittiöön vinkkejä Pitkäsen maalaisjuustolasta miten jogurttia voi käyttää monipuolisesti ruuanlaitossa. Lisäksi livessä nähdään mm. miten valutettua jogurttia voidaan käyttää rahkan sijaan jälkiruuassa.

klo 16

VIDEO

Tehdään pitsaa

Mikko Mäkelä näyttää meille ohjevideolla miten tehdään kylmäkohotettu pitsataikina. Onko hyvän pitsan salaisuus sen mehevät täytteet vai piileekö salaisuus sittenkin taikinassa ja kastikkeessa?

Poimi vinkit itsellesi!

klo 17

LIVE

Ilmainen luomumaustekurssi / Free Organic spice course

Mistä löytää laadukkaita luomumausteita? Kuinka vastuullinen pakkaus voi parantaa kokemustasi aromaattisten mausteiden ja yrttien käytöstä? Kuinka järjestää mausteet keittiössäsi? – Tervetuloa kurssille ja keskusteluihin.

Where to find quality organic spices? How sustainable packaging can help your experience of using aromatic spices and herbs? How to organize spices in your kitchen? – Welcome to the course and conversations.

Kieli/Lanugage: Suomi & English

klo 18

LIVE

BBQ-live

BBQ-livessä tutustutaan suosittuihin kamado-grilleihin. Kamado on keraaminen munan muotoinen grilli, mitä voit käyttää ympäri vuoden. Valmistetaan samalla livessä Kazan-padalla riistawokkia.

klo 19

LIVETASTING

Olut-juusto -maistelu à la Olutreissu

Hyppää mukaan Anikón ja Marian virtuaaliseen makumatkaan lauantaina 21.11 klo 19.00. Maistelemme neljää erityyppistä olutta ja neljää erilaista juustoa ja tutkimme, kuinka mainiosti maltaiset maut sopivat juustojen kanssa yhteen.

Voit osallistua tastingiin omalta päätteeltäsi ja käydä hakemassa kaupasta itsellesi tastingissä maisteltavat oluet ja juustot. 

Oluet; saksalaistyyppinen vehnäolut, IPA, pils tai lager, stout tai portteri ja juustot; vuohenjuusto, emmental, cheddar ja sinihomejuusto.

klo 20

LIVE

Suolaiset tarjottavat pikkujouluihin

Illan livessä Megguan Kreetta valmistaa helppoa suolaista tarjottavaa pikkujouluihin. Livessä nähdään mm. miten torttutaikinalevyjä voi käyttä suolaseen piirakkaan. Megguan ruokaohjelmassa tehdään ihana suolainen lohitorttu sekä vuohenjuustoinen toinen versio, mikä toimii kasvistorttuna tai maistuu myös ilmakuivatun kinkun kanssa.

klo 10

LIVE

Aamukahvit lampolassa

Ota kuppi kahvia ja tule kurkkaamaan Hakamaan lammastilalle, miten lampolassa ollaan jo täydessä touhussa.

klo 11

LIVE

Vaahtokarkkitehdas

Tässä makeassa livessä valmistetaan Nuppu Print Companyn Jennin kanssa vaahtokarkkeja. Ota lapset mukaan ruudun ääreen ja tulkaa oppimaan yhdessä!

klo 12

LIVE

Chiliyhdistyksen livelähetys

Tutustutaan yhdessä Chiliyhdistyksen Markus Haapalan kanssa chileihin ja niiden käyttömahdollisuuksiin. Livessä maistellaan erilaisia ja eri tulisia chilejä ja samalla myös leivotaan chilimuffinsseja. Livessä pääset myös kysymään mieltäsi askarruttavia asioita chileihin liittyen.

klo 13

LIVE

Kuinka järjestää luomumausteet keittiössäsi? / How to organize spices in your kitchen?

Mausteet pakataan usein halvimmalla mahdollisella tavalla. Jos keittiössä on 20 erilaista pussia, niiden säilyttäminen ja löytäminen tarvittaessa ei ole sujuvaa. Mausteet ovat erittäin aromaattisia. Ne tarvitsevat hyvää suojaa. Keittiö on kodin sydän. Maustepakkaukset voivat olla kauniita, helppokäyttöisiä, ja ympäristöystävällisiä. Meillä on joitain vinkkejä mausteiden järjestämiseen keittiössäsi. – Tervetuloa kurssille ja keskusteluihin.

Spices are often packed with cheapest way possible. If there are 20 products packed in pouches, storage of them and finding them when needed won’t be a smooth kitchen experience. Spices are highly aromatic. They need good protection. Kitchen is the heart of home. Spice packaging can be beautiful, easy to use, environmental friendly. We have some tips on how to organize spices in your kitchen? – Welcome to the course and conversations.

Kieli/Lanugage: Suomi & English

klo 14

LIVE

Mesila isä&poika

Livessä päästään Mesilan isä&poika yritykseen ja Paketoi joululahjasi ekologisesti mehiläisvahakääreillä. Ihanat, egologiset ja yksilölliset lahjapaketit.

klo 15

LIVE

Demmersin teemaistiaiset

Iltapäivän teehetkeä vietetään sunnuntaina maistellen Demmers teehausilla erilaisia teemakuja. Mitkä ovat syksyn suosikkimaut ja mikä maistuu parhaimmalle joulupöydässä. Tule löytämään kanssamme uusi teesuosikkisi.

klo 16

VIDEO

Kukat kakunkoristeina

Aina on hyvä syy leipoa kakku! Tarkkatikin Susan leipoo ohjevideolla poikansa kanssa ihanan 3-kerroksisen valkosuklaa-puolukkamoussekakun voikreemikuorrutteella. Videolla pääset näkemään, miten kakkua voi koristella Mimi´s syötävillä kukilla. Nappaa myös resepti talteen!

klo 17

LIVE

Pellolta pöytään

Kurkistus Puolen Hehtaarin Metsän luomumyllyn toimintaan. Kerrotaan myös tarinaa kaurahiutaleiden matkasta pellolta pussiin. 

klo 19

LIVEHAASTATTELU

Haastattelussa säteilevä Satu Silvo

Näyttelijä ja ravintoloitsija Satu Silvo kertoo vuodestaan ja ajatuksistaan ruoasta ja hyvinvoinnista sekä näiden yhteydestä. Mikä merkitys on ravinnolla arjessa jaksamiseen? Ja mitä kuuluu Silvoplee-ravintolalle? Tule kuulemaan Sadun kuulumisia ja vinkkejä hyvinvointiin.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email