Messujen ohjelma on nyt julki! Poimi parhaat palat tai nauti koko tarjoilusta!​

Katso menneitä Ruokamessujen ohjelmia

Löydät kaikki Ruokamessujen menneet livelähetykset täältä >>

klo 12

LIVE

Messut käynnistyvät Paahtimo Papulta

Paahtimo Papulla pääsemme maistelemaan erilaisia kahveja ja saamme vinkkejä siihen, miten voi järjestää oman kahvimaistelut vaikka ystävien kanssa. Samalla kuulemme vinkkejä kesän juhlien kahvinkeittoon sekä ideoita tulevan vapun kahvijälkiruokiin ja kahvidrinkkeihin. Mitäs jos vappuna tekisitkin jälkkärisi kahvista?

klo 13

VIDEO ENSIESITYS

Näin syntyy ruusukakkukoriste

Merjan marsipaanipuoti on kruunannut suomalaisten juhlat ainutlaatuisilla käsin valmistetuilla kakkukoristeilla jo 14 vuoden ajan! Tule mukaan oppimaan, miten voit valmistaa ruusun itse ilman suurempia apuvälineitä.

klo 14

LIVE

Vinkkejä viinietikan käyttöön

Laura Happamia Oy:stä antaa vinkkejä siihen, miten käytät viinietikoita kesän juhlien herkkuihin ja maustamaan grillisi antimia. Samalla jutustellaan viinietikoiden rajattomista mahdollisuuksista!

klo 15

LIVE

Tehdään jäätelöä!

Megguan Kreetta näyttää, miten teet näppärästi jäätelöä kotona ilman jäätelökonetta. Jäätelön teko on yksinkertaista, ja erilaisia makuja on helppo varioida. Jäätelön teko onnistuu myös lasten kanssa.

klo 16

LIVE

Makeaa ja suolaista härkäpavuista

Marttojen livelähetys tulee Pohjois-Karjalasta. Maukas, monipuolinen härkäpapu on kotimaisen kasviproteiinin lähde. Kotitalousasiantuntija Tiina Anola-Pukkila kertoo, mitä ovat lähituottajien kuivatut härkäpavut, härkäpapurouhe ja -jauhot. Livessä tutustumme härkäpapuruokien ja -leivonnaisten maustamisvinkkeihin, kokkaamme härkäpavusta sekä teemme hummusta. Härkäpapujauhoista voi leipoa jopa härkäpapujauhoista pitsipiirakkaa!

klo 17

LIVE

Tervetuloa Gopalan testikeittiöön!

Gopalan livessä testaillaan uusia toffee- ja hunajamakuja, ja mutustelun lomassa jutustellaan kaikesta makeasta ja ihanasta.

klo 18

LIVEVIERAILU

Kurkistus Minna Bakes kahvilaan

Pääsemme tutustumaan ihanaan Minna bakes -kahvilaan ja herkkumyymälään Jyväskylässä. Samalla näemme, miten koristellaan kakut kevään juhliin. Minna näyttää meille, miten syntyy yksisarviskakun koristelu, miten maalataan voikreemillä kakun pintaan sekä miten koristellaan kakku kukilla!

klo 19

LIVE

Perehdytään hapanjuurileipään

Leipäpaja-sivuston vetäjä, leipäkirjailija ja hapanjuuriguru Eliisa Kuusela opastaa meidät hapanleivän saloihin. Mitä tarkoittaa hapanjuurella leipominen ja mitä eroa on juuren leivotulla ja hapanjuurella leivotulla leivällä? Muun muassa vastaus näihin kysymyksiin selviää tässä livessä. Nyt kun koko Suomi on alkanut leipoa, hapanjuurileipä on simppeli ja leppoisa vaihtoehto herkulliseen lopputulokseen!

klo 11

LIVE

Grillit kuumiksi Poppamiehen kanssa!

Lauantain savuntuoksuinen päivä sytytetään käyntiin Poppamiehen grillikauden avauksella. Tänään grillataan erilaisilla grilleillä sekä paistetaan mm. pizzaa. Puhutaan maustamisesta sekä annetaan vinkkejä grillikauden herkkuihin. Samalla tutustutaan Poppamiehen uutuuksiin. Luvassa on paljon asiaa grillaamisesta ja grillaamisen vierestä. Live jatkuu Poppamiehen YouTube-kanavalla koko iltapäivän.

klo 12

VIDEO

Smashburgereita kahdella tapaa

Smashburger on tämän kesän kuumin burger! Tule linjoille Burger Lovers Facebook-yhteisön perustajien Antti Suikkarin ja Mikko Väisäsen kanssa. Pääsemme näkemään, miten smashburger syntyy ja kuinka sitä voi varioida. Paljon puhetta burgereista! Nappaa itsellesi vinkit talteen ja testaa smashburgereita omassa keittiössäsi.

klo 13

LIVE

Perusmaut ruoanlaitossa

Etikat ja soija ovat olennainen osa kesän ruokien maustamista ja grillaamista. Tässä livessä saadaan Rajamäen ja Kikkomanin parhaat vinkit niillä maustamiseen, säilöntään ja pikkelöintiin! Chef Matti Hurttia juttelee kastikkeiden maustamisesta, antaa vinkkejä grillin ääreltä suorassa lähetyksessä ja laittaa samalla maukasta ruokaa. Luvassa on ainakin wingsejä Rajamäellä Kikkomanin kera. Tule nappaamaan vinkit talteen!

klo 14

LIVEHAASTATTELU

Opi käyttämään chilejä monipuolisesti

Livehaastattelussa on Suomen chiliyhdistyksestä Markus Haapala kenen kanssa jutellaan siitä, miten monin eri tavoin erilaisia chilejä voi käyttää ruoanlaitossa. Chilit eivät ole vain punaisia polttavia pikkupaprikoita vaan monipuolisia ja eri makuisia mausteita keittiöön. Saat vinkkejä chilin käyttöön niin ruokiin kuin jälkiruokiin. Lähetyksessä Markuns myös näyttää miten paistetaan napolityylinen pizza kuumalla grillillä. Miten chili sopii erilaisiin pitsoihin? Tule linjoille niin kuulet!

klo 15

LIVE

Grillaa kasviksia!

Kasviksista ja yrteistä tuoksuja ja makuja kesäruokiin! Kasviksista on uumoiltu tämän kesän grillihittiä. Pohjois-Karjalan Marttojen livelähetyksessä kotitalousasiantuntijat Tiia Koppanen ja Ringa Nenonen vinkkaavat kesän parhaat kasvisreseptinsä. Kokkaamme varhaiskaalia ja portobelloja, valmistamme yrttiöljyä ja teemme grillatuista paprikoista muhammara-tahnaa. Lisäksi saat niksejä yrttien hyödyntämiseen kesäsesongin ruoissa.

klo 16

LIVE

Grillien monipuoliset mahdollisuudet

Bigshop esittelee alkavan grillikauden erilaisia grillausmahdollisuuksia sekä vaihtoehtoja. Pääsemme näkemään kamadogrillejä sekä trailerin päällä olevan reverse flow -savustimen sekä kuulemme mitä kaikkea voikaan tällaisilla grilleillä tehdä. Lähetyksessä näemme siis grillejä pienestä kainaloon mahtuvasta kamadogrillistä autolla perässä vedettävään savustimeen – grillejä laidasta laitaan!

klo 17

VIDEO ENSIESITYS

Luvassa napolilaista pizzaa!

Pizza pop-upeja järjestävä ja pizza kitin lanseerannut Slicemonger eli Jukka Salminen kertoo meille napolilaisesta pizzasta. Miksi napolilainen pitsa on hullannut suomalaiset ja miten se syntyy? Kuulemme myös, kuinka tehdään oikeaoppinen taikina ja saadaan parhaat vinkit pizzan tekoon. 

klo 18

LIVE

Grillataan Kreetan kanssa

Kreetan kanssa käydään läpi grillauksen perusteet ja puhutaan erilaisten grillien eroista. Mitä tarkoittaa epäsuora ja suora grillaus, mihin tarvitaan omenapuuta ja voiko pallogrillillä savustaa? Kreetta kertoo grillauksesta ja siitä, mitä kaikkea erilaisilla grilleillä voikaan tehdä. Samalla tietysti grillataan, ja saat vinkkejä oman grillisi käyttöön ja ruoanlaittoon

klo 19

LIVETASTING

Olut ja juusto -tasting

Olutreissun Aniko Lehtinen ja Maria Markus opastavat meidät oluen ja juustojen yhdistämisen saloihin! Maistelemme neljää erityyppistä olutta ja neljää erilaista juustoa ja tutkimme, miten mainiosti maltaiset maut sopivat juustojen kanssa yhteen. Voit hankkia oluet ja juustot itsellesi jo etukäteen, niin pääset itsekin maistelemaan.

Oluet: Vaalea vehnäolut, IPA, stout tai porter ja kirsikkaolut (kriek, lambic).
Juustot: Vuohenjuusto, gouda, cheddar ja sinihomejuusto.

klo 11

LIVEVIERAILU

Päivä käynnistyy brunssilla Naissaaren Koskenhengessä

Pääsemme aloittamaan viimeisen messupäivän Vaajakoskelta Kanavan varrella sijaitsevasta vanhasta puutalosta, jossa tarjoillaan brunssia läheltä tulevista raaka-aineista Koskenhengen twistillä. Samalla jutellaan siitä, mitä merkitystä on sillä, että raaka-aineet saapuvat ravintolaan läheltä ja mikä tekee Koskenhengestä yhden kesän ihanimmista matkailukohteista.

klo 12

LIVE

Chilien kasvatus ja käyttö

Chili-Ile eli Ilkka Tuomaala Suomen chiliyhdistyksestä kertoo chilin kasvatuksesta, lannoitteista, chililajikkeista – ja mistä vain chiliin liittyvästä, mitä te haluatte tietää. Miten aloitan chilinkasvatuksen ja onko chilien kasvattaminen vaikeaa – nämä kaikki ratkeavat sunnuntaina Chili-Ilen kanssa. Tule linjoille saamaan parhaat vinkit sekä kysymään mitä vain haluat chileistä tietää.

klo 13

LIVEVIERAILU

Suussasulava Suomenlinna

Suomenlinnan Lelumuseon omistaja Petra Tandefelt kertoo Suomenlinnasta ruokamatkailukohteena. Petran omat juuret ylettyvät saarella monen sukupolven taakse, ja tarinaan kietoutuu niin linnoituksen historiaa kuin suomalaista panimokulttuuriakin. Samalla nautimme ihania herkkuja Lelumuseon kahvilassa Café Samovarbarissa.

klo 14

LIVEVIERAILU

Niittyahon tila kutsuu vierailulle

Niittyahon tila on pieni tila Keski-Suomesta Muuramesta, joka tuottaa suuri ylpeys rinnassa lähiruokaa ja haluaa erityisesti kertoa tarinaa ja faktaa maatalouden taustalta. Livelähetyksessä pääsemme kuulemaan Niittyahon tarinaa sekä kurkistamaan navettaan ja tutustumaan tilan lehmiin.

klo 15

LIVE

Koko perheen kokkauslive!

Tule kokkaamaan koko perheen kanssa herkullinen sunnuntailounas, aito italialainen tomaattipasta tuoreista kirsikkatomaateista! Marttojen Salla Kinnusen ja Carrot Kitchenin junnukokin Topias Holapan opastuksessa myös lapset onnistuvat keittiössä. Kokkailun lomassa puhutaan laadukkaista, kotimaisista raaka-aineista ja puhtaista mauista, maustamisesta yrteillä ja yrttien kasvattamisesta kotona. 

Varaathan raaka-aineet ja välineet valmiiksi. Tarvittavat ainekset näet täältä: https://carrotkitchen.com/fi/recipes/elian-tomaattipasta 

klo 16

LIVE

Suolaisia ja makeita vappuherkkuja

Hakamaan lammastilan Maija ja Megguan Kreetta pääsevät yhdessä keittiöön, ja silloin ei ruoanlaitosta puhuta vakavana asiana, mutta asiaa saatetaan puhua ruoanlaiton lomassa. Tehdään yhdessä herkkuja vapuksi, eväitä piknikille ja tarjottavia juhlapöytään. Suomalaiset raaka-aineet sekä lähitilojen tuotteet pääsevät parrasvaloihin ja muuttuvat herkuiksi ilman vippaskonsteja. Nappaa reseptit talteen ja tee herkkuja itsekin! 

klo 17

VIDEO

Mitä ne mehiläiset touhuavat nyt?

Joko uusi mehiläissukupolvi on kehittymässä? Onko kuningatar kotona? Mistä se mehiläisvaha tulee? Miksi pesässä ei ole vielä yhtään miessukupuolista mehiläistä? Miksi mehiläiset ovat niin tärkeitä ravinnontuotannossa? Vastauksia etsimässä mehiläispesällä ovat Mesilan vanhin ja nuorin sukupolvi.

klo 18

KESKUSTELUTILAISUUS

Suomalaisen ruoan tulevaisuus

Mikä on suomalaisen ruoan tulevaisuus ja miten me valinnoillamme vaikutamme siihen? Mikä on pientilojen rooli ja miten lähitilat pärjäävät tässä maailmantilanteessa? Onko omavaraisuus unelma vai järkevä tavoite? Keskustelemassa suomalaisesta ruoasta, ruokamatkailusta ja siitä, mikä tekee suomalaisesta ruoasta maailman parasta: Maija Suutarinen Hakamaan lammastilalta, Pekka Moisio Heikkilän Juustolasta ja Mikko Välttilä Pienestä ruokakaupasta.
Keskustelu käydään Ruokamessut netissä MESSUHALLISSA.

klo 19

LIVEHAASTATTELU

Kuulumisia Olgan farmilta

Olga Temonen on näyttelijä, tuottaja, kolumnisti ja keittokirjailija, joka asuu Iitissä omalla kotieläinfarmillaan. Kesäisin se on avoinna myös yleisölle, ja siellä voi käydä silittelemässä eläimiä kaneista minilehmään ja aasista alpakoihin. Muutama viikko sitten Olga osti myös naapurissa sijaitsevan koulun, josta on nyt tulossa pizzeria! Livehaastattelussa pääsemme kuulemaan Olgan ensi kesän suunnitelmista ja farmin arjesta.

klo 20

LIVEJUONTO

On aika laittaa Ruokamessut pakettiin

Viimeinen messupäivä kääntyy kohti iltaa. Onko mahat täynnä, suupielessä sokeria ja päässä ideoita ja inspiraatiota? Onko takataskussa uusia yrityksiä seurattavaksi ja ostoslistalla uusia tuttavuuksia? Onko suunnitelmat grillikesäksi valmiina ja kartta kesän ruokamatkakohteisiin piirretty? Mitä jäi päällimmäiseksi virtuaalisista Ruokamessuista ja löytyikö ostoksia ostettavaksi – tule laittamaan Kreetan kanssa Ruokamessut tältä erää pakettiin.

Lähetyksessä suoritetaan messujen arvonnat: Big Green Eggin MiniMax sekä Kikkoman&Rajamäen Traeger Ranger -grillit. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest